Το πράσινο χρώμα αποτελεί την νέα τάση για το βρεφικό δωμάτιο, καθώς φωτίζει τον χώρο και δημιουργεί ένα ζεστό και φιλόξενο, σχεδόν «φυσικό» περιβάλλον, όπου το μικρό σας μπορεί να ξεκουράζεται, να παίζει, να μεγαλώνει και να μαθαίνει τον κόσμο γύρω του. Με το ανοιχτό πράσινο χρώμα μπορείτε να δημιουργήσετε μια ευχάριστη ζώνη ασφαλείας για το μωρό σας. Το πράσινο χρώμα συνδέεται άμεσα με την φύση για αυτό και «ηρεμεί» το βλέμμα, δίχως να μας ξενίζει.

*Ποιοι είναι οι καλύτεροι συνδυασμοί του πράσινου;

Για να ενισχύσετε την αίσθηση του φυσικού τοπίου, μπορείτε να δοκιμάσετε να συνδυάσετε το ανοιχτό πράσινο με το καφέ, το οποίο μπορεί εύκολα να παραπέμπει στον κορμό των δέντρων. Βάψτε έναν από τους τοίχους του δωματίου στο πράσινο χρώμα κι έπειτα μπορείτε να τον συνδυάσετε με μια κούνια ή αλλαξιέρα σε καφετί απόχρωση. Οι πιο σκούρες αποχρώσεις του πράσινου ταιριάζουν με «πλούσιες» αποχρώσεις όπως το navy blue.

*Πώς επηρεάζει το πράσινο;

Σύμφωνα με την προσέγγιση της ψυχολογίας των χρωμάτων, ένα χρώμα μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στη διάθεση, τόσο την δική μας όσο και του μωρού ή των μεγαλύτερων παιδιών. Το πράσινο χρώμα είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους τοίχους επειδή έχει μία χαλαρωτική και καταπραϋντική επίδραση. Συνδέουμε το πράσινο με τη φύση, τη θεραπεία και την ηρεμία. Στο παιδί θα αρέσει ο τρόπος με τον οποίο ένα πράσινο σιωπηλό χρώμα μπορεί να φέρει ζωή σε ένα δωμάτιο, ενώ το κάνει να νιώθει ήρεμο και ασφαλές.

*Ένας τοίχος πολλές αποχρώσεις πράσινου

Εάν νιώθετε ιδιαίτερα δημιουργικοί και θέλετε να κάνετε το δωμάτιο του παιδιού ακόμα πιο ιδιαίτερο, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να βάψετε έναν τοίχο, ειδικά τον μεγαλύτερο, χωρίζοντάς το σε τμήματα, ώστε να καλύψετε καθένα από αυτά με διαφορετικό τόνο του πράσινου. Οι διαφορετικές αποχρώσεις θα «σπάσουν» την μονοτονία, θα προσθέσουν ζωντάνια, δημιουργώντας μια πιο παιχνιδιάρικη διάθεση.