Οι περισσότεροι γονείς καθώς περιμένουν τον ερχομό του παιδιού τους, ξεκινούν από την διακόσμηση του βρεφικού δωματίου. Στην προσπάθειά τους να το κάνουν όσο πιο χαριτωμένο και ταιριαστό στο μωράκι τους, ξεχνούν ότι η βρεφική ηλικία δεν θα κρατήσει για πάντα. Ενώ είναι σημαντικό να διακοσμήσετε το βρεφικό δωμάτιο ώστε να εξυπηρετεί το μωρό σας αλλά και εσάς, είναι εξίσου σημαντικό να προνοήσετε και να επιλέξετε διακοσμητικά στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε εύκολα το δωμάτιο από βρεφικό σε παιδικό, μόλις φθάσει η κατάλληλη στιγμή. Μερικά διακοσμητικά tips σύμφωνα με τους ειδικούς, περιλαμβάνουν:

*Χρώμα και όχι θέμα

Οι περισσότεροι γονείς καλούνται να επιλέξουν μέσα από μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων για το βρεφικό δωμάτιο, τοποθετώντας σε κάθε τοίχο ή γωνία πολλά και διαφορετικά σχέδια από μπαλαρίνες μέχρι ψαράκια. Αν και αυτά τα θέματα είναι πολύ όμορφα, ίσως να μην αποτελούν τελικά και την καλύτερη επιλογή, αφού απαιτούν πολύ δουλειά για να δημιουργηθούν, να διατηρηθούν και τελικά να αλλάξουν. Για αυτό θα ήταν καλύτερο επιλέξετε ένα θέμα βάσει χρωματικών συνδυασμών, που μπορεί να αλλάξουν ανάλογα με το προσωπικό γούστο του παιδιού.

*Διακοσμήστε «έξυπνα»

Είναι δελεαστικό να διακοσμήσετε το δωμάτιο του μωρού με μεγάλα παιχνίδια, όπως είναι το χαρακτηριστικό ξύλινο αλογάκι, αυτά ωστόσο δεν θα σας φανούν και τόσο χρήσιμα όταν το μωρό μεγαλώσει. Μόλις μεγαλώσει το μωρό σας, αυτά τα μεγάλα παιχνίδια θα βγουν έξω από το δωμάτιό τους για να ανοίξουν το δρόμο για άλλα παιχνίδια ή σύνεργα από διαφορετικές δραστηριότητες, που τους αρέσουν περισσότερο. Για αυτό ενδεχομένως να ήταν καλύτερο να διακοσμήσετε το δωμάτιό του με ουδέτερα καλάθια μεσαίου μεγέθους, όπου μπορείτε να αποθηκεύετε τα παιχνίδια του.

*Έργο τέχνης από.. χαρτί περιτυλίγματος

Ένας από τους ευκολότερους και λιγότερο ακριβούς τρόπους για να διακοσμήσετε το βρεφικό δωμάτιο, προνοώντας για την μετάβασή του στο παιδικό, είναι να χρησιμοποιήσετε κάδρα, μικρά ή μεγαλύτερα, κρεμασμένα στον τοίχο, τα οποία μέσα τους θα έχουν ένα σικ… χαρτί περιτυλίγματος, που θα ταιριάζει άψογα με τους χρωματικούς τόνους που έχετε επιλέξει. Την ίδια ευκολία θα έχετε κι αφού αλλάξετε το χρώμα του μετά από χρόνια, αφού θα μπορείτε εύκολα να αντικαταστήσετε το χαρτί. Μάλιστα, αν το μικρό σας μεγαλώνοντας εκδηλώσει αγάπη προς τα καλλιτεχνικά, μπορείτε να αφήσετε το χαρτί περιτυλίγματος και να βάλετε τις ζωγραφιές του.