Καταγγελία: Στα «αζήτητα» για 12 ημέρες κιβώτιο με 50 δείγματα κοροναϊού

Με καθυστέρηση 12 ημερών παρέλαβαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Πάτμου, δείγματα βιολογικού υλικού για εξέταση για κοροναϊό, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Λέρου και του Κέντρου Υγείας Πάτμου, Λειψών και Αγαθονησίου.
2 Νοεμβρίου 2020 | 15:18

Με καθυστέρηση 12 ημερών παρέλαβαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Πάτμου, δείγματα βιολογικού υλικού για εξέταση για κοροναϊό, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Λέρου και του Κέντρου Υγείας Πάτμου, Λειψών και Αγαθονησίου.

Ειδικότερα, οι αρμόδιοι του Κέντρου Υγείας Πάτμου παρέλαβαν το περασμένο Σάββατο (31/10) κιβώριο με περίπου 50 δείγματα βιολογικού υλικού προς εξέταση για ανίχνευση κοροναϊού, το οποίο όμως, είχε ληφθεί …12 μέρες πριν.

Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, τα 50 αυτά δείγματα είχαν ληφθεί, σύμφωνα με την iatropedia,  από τους υπαλλήλους του ΕΟΔΥ, από ασθενείς της Ψυχιατρικής Κλινική Λέρου, του ΠΙΚΠΑ και του Γηροκομείου Λέρου.

Τα 50 αυτά δείγματα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, είχαν παραμείνει  στα ψυγεία του πλοίου επί 12 ημέρες, χωρίς κανείς να αναρωτηθεί για την τύχη τους.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι της Λέρου, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «Το υλικό παρέμεινε στην κατάψυξη του πλοίου εδώ και 12 ημέρες χωρίς να το αναζητήσει κάποιος. Επιπρόσθετα κατά την πάγια τακτική του ΕΟΔΥ σε ερώτηση της υπεύθυνης επιτροπής του Νοσοκομείου Λέρου για το αποτέλεσμα της ανίχνευσης στους ασθενείς μας, είχε δοθεί η απάντηση προ ημερών « ότι δεν υπάρχει ειδοποίηση από το εργαστήριο, επομένως όλο το προς εξέταση υλικό είναι αρνητικό για τον ιό».

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι «οι  ευθύνες της Διοίκησης του Ε.Ο.Δ.Υ αλλά και της κυβέρνησης είναι τεράστιες, ως προς την προχειρότητα του μηχανισμού που έχει στηθεί, για την μεταφορά βιολογικών υλικών προς εξέταση και κατά συνέπεια στην ανίχνευση και πρόληψη της νόσου».

Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει μόνιμο κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ στα νησιά της Λέρου και Πάτμου, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες.

Πρόσφατα Άρθρα
Ο 7χρονος από τη Βέροια δίνει μάχη για τη ζωή του: Πώς έγινε το ατύχημα στο πάρκο; 21 Μαρτίου 2026, 13:41
Βρέθηκε η ανήλικη Θεοδώρα που αγνοούταν για 111 ημέρες 21 Μαρτίου 2026, 09:39
Θέμα ημερών οι αποφάσεις για την απαγόρευση της πρόσβασης στα social media για ανηλίκους 20 Μαρτίου 2026, 11:03
Απαγόρευση καπνού και αλκοόλ σε ανηλίκους: 3 εφαρμογές για την προστασία των παιδιών 19 Μαρτίου 2026, 09:46
Κρήτη: Σοκάρει το κατηγορητήριο για τον θάνατο του μικρού Άγγελου 18 Μαρτίου 2026, 11:56
Παιδική θνησιμότητα: 9 παιδιά πεθαίνουν κάθε λεπτό 18 Μαρτίου 2026, 10:54
Επίδομα μητρότητας: Οι σημαντικότερες αλλαγές 18 Μαρτίου 2026, 10:44
Καιρός: Ραγδαία αλλαγή με βροχές και καταιγίδες 18 Μαρτίου 2026, 09:38
Μπεν Νίνταμ: Εξελίξεις στην εξαφάνιση – Άνδρας ισχυρίζεται ότι είναι το χαμένο παιδί 17 Μαρτίου 2026, 10:01
Παιδική παχυσαρκία υπό το πρίσμα του γονεϊκού στρες 16 Μαρτίου 2026, 17:51
Ηράκλειο: Πρώτες πληροφορίες για τον θάνατο του βρέφους που βρέθηκε στην κούνια 15 Μαρτίου 2026, 11:54
Τι συμβαίνει με την πικροδάφνη στις αυλές των σχολείων; 15 Μαρτίου 2026, 11:50
Καιρός: Παραμένει ανοιξιάτικος – Πού θα σημειωθούν βροχές 15 Μαρτίου 2026, 09:19
Η ιλαρά εξακολουθεί να απειλεί – Σύσταση εμβολιασμού από τον ΕΟΔΥ 14 Μαρτίου 2026, 14:53
Καιρός: Ανοιξιάτικος το Σάββατο – Έρχονται καταιγίδες από τις αρχές της εβδομάδας 14 Μαρτίου 2026, 09:15
imommy.gr © 2026 - All Rights Reserved
Exit mobile version