Απρόσμενη εξέλιξη: Γενικό lockdown σε ολόκληρη την χώρα προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι

Ουσιαστικά, επαναφορά της Ελλάδας στο καθεστώς του Μαρτίου – Απριλίου, με κλείσιμο όλων των καταστημάτων, και του λιανεμπορίου, παντού, απαγόρευση κυκλοφορίας και επαναφορά των SMS για τις μετακινήσεις.
4 Νοεμβρίου 2020 | 16:59

«Βόμβα» στη χώρα, εξαιτίας της έκρηξης του κοροναϊού, ενδεχομένως να πέσει τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του in.gr. οι επιστήμονες εισηγήθησαν στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μαξίμου, γενικό lockdown σε όλη τη χώρα.

Ουσιαστικά, επαναφορά της Ελλάδας στο καθεστώς του Μαρτίου – Απριλίου, με κλείσιμο όλων των καταστημάτων, και του λιανεμπορίου, παντού, απαγόρευση κυκλοφορίας και επαναφορά των SMS για τις μετακινήσεις.

Οι πληροφορίες του in.gr κάνουν λόγο για εισήγηση που έχει γίνει, αλλά την τελική απόφαση, η οποία είναι καθαρά πολιτική, θα λάβει ο πρωθυπουργός. Ενδεχομένως η όποια απόφαση να ανακοινωθεί τις επόμενες δύο ημέρες και αφού καταγραφεί η κατάσταση στη χώρα, τόσο ως προς το επίπεδο των κρουσμάτων όσο και ως προς την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώσει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που θα σπάσει και το χθεσινό ρεκόρ των 2.166.

Χθες, επίσης ο αριθμός των διασωληνωμένων εκτοξεύτηκε στους 169 με τους αρμοδίους να χτυπούν καμπανάκι για τις αντοχές του ΕΣΥ. Αν και σήμερα υπάρξει μεγάλη αύξηση τότε δεν αποκλείεται οι αποφάσεις να είναι πιο καίριες.

Κάποιες πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται αναφέρουν ότι μπορεί η χώρα να οδηγηθεί σε γενικευμένο lockdown που θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Παρασκευή και θα διαρκέσει – αρχικά- για 15 ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr σήμερα θα ανακοινωθούν ενδεχομένως πάνω από 2.500 κρούσματα και αυτό θα οδηγήσει σε lockdown.

Η κυβέρνηση – παρά το γεγονός ότι καταγράφηκε χθες νέο ρεκόρ στην Αττική – τονίζει ότι η κατάσταση δεν είναι εκτός ελέγχου και ότι απέχει ακόμη από το να τεθεί η περιοχή σε καθεστώς τοπικού lockdown.

Στην Αττική

«Στην Αττική δεν είμαστε κοντά σε lockdown» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ενώ σχετικά με την απαγόρευση εξόδου από την Αττική το Σαββατοκύριακο, είπε με νόημα ότι το θέμα των μετακινήσεων μεταξύ νομών μας απασχολεί εδώ και καιρό.

«Πρέπει να δούμε πως θα αποδώσουν τα μέτρα που πήραμε. Φαίνεται πως στην Κοζάνη και στην Καστοριά αποδίδουν. Αν χρειαστεί θα απαγορεύσουμε τις μετακινήσεις από νομό σε νομό» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Είναι επομένως ένα ενδεχόμενο να απαγορευτεί η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Για το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι πρέπει να ληφθούν γρήγορα αποφάσεις για lockdown .

«Δεν ξέρω αν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων. Η επιτροπή των ειδικών προτείνει πιο αυστηρά πράγματα από αυτά που υιοθετούνται».

Ο καθηγητής μιλώντας για την απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, είπε ότι ήταν μέσα στις εισηγήσεις των ειδικών, ωστόσο εν μέρει καλύπτεται από το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 12 π.μ.

Στην περίπτωση ενός γενικευμένου lockdown, ο κ. Βατόπουλος μιλώντας στο ΣΚΑΙ είπε ότι θα έχει διάρκεια 15 μέρες.

Πρόσφατα Άρθρα
Βρέθηκε η ανήλικη Θεοδώρα που αγνοούταν για 111 ημέρες 21 Μαρτίου 2026, 09:39
Θέμα ημερών οι αποφάσεις για την απαγόρευση της πρόσβασης στα social media για ανηλίκους 20 Μαρτίου 2026, 11:03
Απαγόρευση καπνού και αλκοόλ σε ανηλίκους: 3 εφαρμογές για την προστασία των παιδιών 19 Μαρτίου 2026, 09:46
Κρήτη: Σοκάρει το κατηγορητήριο για τον θάνατο του μικρού Άγγελου 18 Μαρτίου 2026, 11:56
Παιδική θνησιμότητα: 9 παιδιά πεθαίνουν κάθε λεπτό 18 Μαρτίου 2026, 10:54
Επίδομα μητρότητας: Οι σημαντικότερες αλλαγές 18 Μαρτίου 2026, 10:44
Καιρός: Ραγδαία αλλαγή με βροχές και καταιγίδες 18 Μαρτίου 2026, 09:38
Μπεν Νίνταμ: Εξελίξεις στην εξαφάνιση – Άνδρας ισχυρίζεται ότι είναι το χαμένο παιδί 17 Μαρτίου 2026, 10:01
Παιδική παχυσαρκία υπό το πρίσμα του γονεϊκού στρες 16 Μαρτίου 2026, 17:51
Ηράκλειο: Πρώτες πληροφορίες για τον θάνατο του βρέφους που βρέθηκε στην κούνια 15 Μαρτίου 2026, 11:54
Τι συμβαίνει με την πικροδάφνη στις αυλές των σχολείων; 15 Μαρτίου 2026, 11:50
Καιρός: Παραμένει ανοιξιάτικος – Πού θα σημειωθούν βροχές 15 Μαρτίου 2026, 09:19
Η ιλαρά εξακολουθεί να απειλεί – Σύσταση εμβολιασμού από τον ΕΟΔΥ 14 Μαρτίου 2026, 14:53
Καιρός: Ανοιξιάτικος το Σάββατο – Έρχονται καταιγίδες από τις αρχές της εβδομάδας 14 Μαρτίου 2026, 09:15
Οι έφηβοι στην Αυστραλία παρακάμπτουν την απαγόρευση των social media 13 Μαρτίου 2026, 18:30
imommy.gr © 2026 - All Rights Reserved
Exit mobile version