Τη στιγμή που το ελληνικό σύστημα υγείας δέχεται πρωτόγνωρες πιέσεις από το δεύτερο κύμα του κοροναϊού, η ιδιωτική πρωτοβουλία αναδεικνύεται σε σημαντικό αρωγό της εθνικής μας προσπάθειας. Μέσα από πρωτοβουλίες, συμπράξεις με τον δημόσιο τομέα, αλλά και σημαντικές δωρεές, οι μεγάλες ελληνικές εταιρείες συνέβαλαν και εξακολουθούν να συμβάλλουν στον αγώνα των υγειονομικών, όχι μόνο απέναντι στο νέο ιό, αλλά και στις πάγιες υγειονομικές ανάγκες που σε άλλη περίπτωση θα κινδύνευαν να μείνουν ανεκπλήρωτες.

Μια σημαντική δωρεά

Μια πρόσφατη τέτοια κίνηση είναι και η δωρεά έξι παιδιατρικών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του ΓΝΠΑ «Η Αγία Σοφία» από τη Nestlé Hellas. Μέσα από τη δωρεά της εταιρείας, η οποία έχει 120 χρόνια παρουσίας στην ελληνική κοινωνία, θα δημιουργηθούν τρεις νέες παιδιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και θα αναβαθμιστούν πλήρως τρεις υπάρχουσες.

Αντιλαμβανόμενη ότι τα δημόσια νοσοκομεία χρειάζονται στη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου όλη τη βοήθεια που μπορούν να βρουν, η Nestlé έχει συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια για την κάλυψη έκτακτων αναγκών μεταξύ άλλων και μέσα από τη δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ κατά την περίοδο του lockdown.

Η εταιρεία που έχει συνδεθεί ήδη από την ίδρυσή της με τη φροντίδα και την υγιή ανάπτυξη των παιδιών δημιουργώντας τη Farine Lactée, την πρώτη τροφή για βρέφη, μέσα από αυτή την προσφορά επιδιώκει να ενισχύει την ιατρική περίθαλψη των παιδιών τόσο εντός του σημερινού πλαισίου αυξημένων υγειονομικών αναγκών, όσο και για το μέλλον.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Hellas, Νίκος Εμμανουηλίδης:

«Αυτή η χρονιά ήταν δύσκολη για όλους. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση που μας υπενθυμίζει καθημερινά ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την υγεία μας. Η εταιρία μας αποτελεί μέλος της ελληνικής κοινωνίας και είμαστε εδώ για να συνδράμουμε στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να μπορούμε να συμβάλουμε στην προσπάθεια που γίνεται για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ειδικά όταν αυτή η προσπάθεια επικεντρώνεται στα παιδιά που αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον και την πηγή αισιοδοξίας μας».

Αναγνωρίζοντας τον κοινωνικό αντίκτυπο των μεγάλων εταιρειών στο περιβάλλον εντός του οποίου δραστηριοποιούνται, η Nestlé Hellas συνδράμει εδώ και χρόνια στην κάλυψη σημαντικών αναγκών στη χώρα μας. Η εταιρεία, που απασχολεί 875 υπαλλήλους στην Ελλάδα και διαθέτει δύο εργοστάσια (νερού και καφέ), συνεισφέρει σε σημαντικούς κοινωνικούς σκοπούς, ενώ παράλληλα έχει θέσει ως προτεραιότητα τη βιώσιμη ανάπτυξη για την επίτευξη του οράματός της για ένα μέλλον χωρίς απορρίμματα. Ήδη τα εργοστάσιά της λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια από 100 ανανεώσιμες πηγές, ενώ έχει δεσμευτεί ότι έως το 2025 όλες οι συσκευασίες της θα είναι πλήρως ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες. Παράλληλα, αναπτύσσει και υποστηρίζει προγράμματα για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας πλαστικής ρύπανσης, ενώ δραστηριοποιείται προκειμένου να έχει επιτύχει μηδενικές καθαρές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050.

 

Sponsored by Nestlé