Η αναμονή των μηνών της εγκυμοσύνης έχει φτάσει πλέον στο τέλος της και έχετε υποδεχθεί το μωρό στην οικογένειά σας. Οι περισσότεροι νέοι γονείς εκδηλώνουν έντονη ανησυχία για τα νέα δεδομένα που θα διαμορφώσει το μωρό, καθώς στις πολλές υποχρεώσεις της καθημερινότητας έρχεται να προστεθεί και η ευθύνη της φροντίδας του μωρού. Ωστόσο, αυτό δεν θα πρέπει να στερήσει από την νέα μαμά και τον νέο μπαμπά την ευχαρίστηση της βρεφικής φροντίδας, καθώς σηματοδοτεί τα πρώτα στάδια, που θα δεθείτε με το μωρό σας. Μερικές από τις πρακτικές που μπορείτε να δοκιμάσετε ως νέος μπαμπάς, περιλαμβάνουν:

*Μπαμπά έλα κοντά

Μην χάνετε ευκαιρίες και προσεγγίστε το μωρό σας όποτε μπορείτε, είτε για να περάσετε χρόνο μαζί του είτε για να ξεκουράσετε για λίγο την σύντροφό σας. Αυτή η πρόσωπο με πρόσωπο επαφή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σύμφωνα με τους ειδικούς. Καθώς κρατάτε το μωρό στην αγκαλιά σας, του χαρίζετε απλόχερα το αίσθημα της ασφάλειας, το οποίο είναι εξίσου σημαντικό για την υγιή ανάπτυξή του. Παράλληλα, το μωράκι σας ήδη από τις πρώτες ημέρες θα προσπαθεί να μάθει τις αντιδράσεις σας και να τις αντιγράψει, γεγονός που σηματοδοτεί την αρχή μιας βαθύτερης σύνδεσης.

*Εκμεταλλευτείτε την νύχτα

Εκμεταλλευτείτε τις βραδινές ώρες και αφήστε την σύντροφό σας να ξεκουραστεί περισσότερο, μιας και το σώμα της το χρειάζεται. Δοκιμάστε να σηκώνεστε περισσότερο το βράδυ για να το ταΐσετε με το μπιμπερό ή να κάνετε κάτι για να το χαλαρώσετε, βοηθώντας το να κοιμηθεί, όπως μια ζεστή αγκαλιά. Μην ξεχνάτε ότι τα βράδια σας δίνουν την τέλεια ευκαιρία να περάσετε χρόνο μόνο οι δυο σας, ενδυναμώνοντας την προσωπική σας σύνδεση από νωρίς.

*Τι ξέρετε για πάνες για μπιμπερό;

Αν η απάντησή σας σε αυτήν την ερώτηση δεν σας φαίνεται και τόσο ικανοποιητική, τότε ίσως να ήταν καλύτερο να ανανεώσετε τις γνώσεις σας ή ακόμα και να τις αυξήσετε. Έτσι θα μπορείτε να διαχειριστείτε πιο εύκολα την φροντίδα του μωρού και θα κάνετε την μαμά να αισθανθεί σιγουριά και ασφάλεια, γεγονός που θα την βοηθήσει να χαλαρώσει πιο εύκολα. Ο μπαμπάς μάλιστα, μπορεί να είναι ο καλύτερος για να αποκοιμηθεί το μωρό, καθώς το βρέφος πιθανόν να μυρίζει την μυρωδιά του μητρικού γάλακτος, όταν βρίσκεται στην αγκαλιά της μαμάς του νομίζοντας ότι πρέπει να φάει αντί να κοιμηθεί. Η αγκαλιά του μπαμπά ίσως να είναι πιο ιδανική, καθώς θα το βοηθήσετε να χαλαρώσει και να αποκοιμηθεί πιο εύκολα.