Έκτακτη επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Δευτέρας

Ειδικότερα, επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα στην Κρήτη, από αργά το απόγευμα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς χαλαζοπτώσεις.
9 Νοεμβρίου 2020 | 11:10

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το απόγευμα της Δευτέρας.

Ειδικότερα, επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα στην Κρήτη, από αργά το απόγευμα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς χαλαζοπτώσεις.

Τις βραδινές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τις νοτιότερες περιοχές των Δωδεκανήσων (κυρίως την Κάσο και την Κάρπαθο).

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (11-11-2020).

Αναλυτική πρόγνωση

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr, αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αναμένονται σήμερα στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στα Νότια Δωδεκάνησα και κυρίως στην Κρήτη. Πιθανότητα καταιγίδων υπάρχει από το μεσημέρι στην Κρήτη και στα Νότια Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 4 έως 19, στη Θεσσαλία από 7 έως 19, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 11 έως 19, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά Ελλάδα από 9 έως 22, στη Δυτική Πελοπόννησο από 12 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 20, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 13 έως 18, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 22, στις Κυκλάδες από 16 έως 21, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 23 (στη Ρόδο τοπικά έως 25), και στην Κρήτη από 16 έως 21.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή Ρόδου-Καρπάθου όπου οι άνεμοι από το μεσημέρι θα γίνουν ανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα βορειοδυτικοί ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες, ενώ υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς.

Πρόσφατα Άρθρα
Ο καρκίνος είναι πλέον διαχειρίσιμος σε υψηλό ποσοστό 4 Φεβρουαρίου 2026, 11:36
Στην τελική ευθεία η απαγόρευση των social media για ανηλίκους στην Ελλάδα 4 Φεβρουαρίου 2026, 08:33
Ελλάδα: Θα απαγορευτούν τα social media για παιδιά κάτω των 15; 3 Φεβρουαρίου 2026, 18:28
Eξαφάνιση 16χρονης από τη Νέα Σμύρνη: Συναγερμός από το «Χαμόγελο του Παιδιού» 3 Φεβρουαρίου 2026, 08:24
Επίδομα παιδιού: Μέσα στον Φεβρουάριο ανοίγει η πλατφόρμα 1 Φεβρουαρίου 2026, 13:10
Καιρός: Ισχυρές βροχές από το βράδυ στη χώρα 31 Ιανουαρίου 2026, 17:38
Λόρα: Βρίσκεται στη Γερμανία από την πρώτη ημέρα της εξαφάνισής της 30 Ιανουαρίου 2026, 16:59
Σχολεία: Δεν θα προσμετρώνται απουσίες από ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού – Τα δικαιολογητικά 29 Ιανουαρίου 2026, 12:45
Καλλιθέα: Τι συνέβη στο νεογέννητο κοριτσάκι προτού αφήσει την τελευταία του πνοή; 29 Ιανουαρίου 2026, 10:02
Καιρός: Η κακοκαιρία Kristin χτυπά με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι 29 Ιανουαρίου 2026, 08:29
Γρίπη: Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ 4χρονο αγοράκι έπειτα από επιπλοκές 28 Ιανουαρίου 2026, 16:11
Καιρός: Έρχονται δύο κύματα κακοκαιρίας και κόκκινος συναγερμός για την Κρήτη 27 Ιανουαρίου 2026, 08:55
SOS για τη γρίπη: Βαριά συμπτώματα, που «ξαναφουντώνουν» 26 Ιανουαρίου 2026, 13:11
Σέρρες: Σε διαθεσιμότητα η καθηγήτρια που φίμωσε τον μαθητή 26 Ιανουαρίου 2026, 08:42
Καιρός: Νέα επιδείνωση με καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες – Συναγερμός στην Αττική 26 Ιανουαρίου 2026, 08:16
imommy.gr © 2026 - All Rights Reserved
Exit mobile version