Ιδανικά, θα θέλατε να αλλάξετε ριζικά όλο το μπάνιο σας: πλακάκια, λεκάνη, νιπτήρα, καθρέφτη και τα λοιπά. Αυτό, όμως, έχει κόστος και ίσως μπορεί να περιμένει λίγο ακόμα. Υπάρχουν μερικοί τρόποι να βελτιώσετε την όψη του μπάνιου σας και να το ανανεώσετε χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα, αρκεί να έχετε όρεξη, φαντασία και αισθητική.

1. Καθαρίστε το στην εντέλεια και πετάξτε τα περιττά είδη

Μπουκαλάκια, σκόνες στα ψηλά ράφια, άδειες συσκευασίες προϊόντων, διάφορα είδη μακιγιάζ που πια δεν χρησιμοποιείτε βαραίνουν τον χώρο και τον μπουκώνουν. Με μια σακούλα ανά χείρας, κάντε το καλό και ξαλαφρώστε τον χώρο σας, ύστερα αστράψτε τον και, μονομιάς, θα εντοπίσετε διαφορά στην ατμόσφαιρα.

2. Κάντε στρατηγικές αγορές νέων προϊόντων

Το καλάθι των απλύτων είναι ξεχαρβαλωμένο, η κουρτίνα στην μπανιέρα έχει να αλλάξει από το…προηγούμενο lockdown και το καλαθάκι για τα σκουπίδια σκούριασε σε μερικά σημεία. Με λιγότερα από πενήντα ευρώ μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με όμορφα, φρέσκα αντικείμενα που θα κάνουν όλο το μπάνιο να μοιάσει ολοκαίνουργιο! Με μερικά ευρώ παραπάνω, μπορείτε να προμηθευτείτε και μερικές καινούργιες πετσέτες, χαλάκια και μικρά καλάθια από μπαμπού για πιο οργανωμένη όψη που ομορφαίνει τον χώρο.

3. Επενδύστε στο άρωμα και εμπιστευθείτε την φύση

Το μπάνιο μας είναι καλύτερο όταν αναδίδει αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας. Μερικά αρωματικά κεριά ή μια σύνθεση ποτ πουρί με άρωμα μπορεί να κάνει την διαφορά. Αλλά μια επίσης καλή ιδέα είναι ένα φυτό εσωτερικού χώρου κάπου μες στο μπάνιο σας, μικρό ή μεγαλύτερο. Για τα μπάνια που δεν έχουν πρόσβαση σε παράθυρο, άρα σε φυσικό φως, ένα μικρό βάζο με λουλούδια ή με φρέσκα πράσινα φύλλα από το μπαλκόνι σας θα μετρήσει.

4. Προτιμήστε μια συγκεκριμένη χρωματική παλέτα

Αν η κουρτίνα είναι μπλε, το πλακάκι μπεζ, το πατάκι κόκκινο και το καλαθάκι για τα σκουπίδια μεταλλικό, τότε είναι λογικό το μπάνιο σας να μην μοιάζει καθόλου με αυτά που χαζεύετε στις διαφημίσεις. Ταιριάξτε τα είδη σας με το χρώμα που έχουν τα πλακάκια ή δημιουργήστε μια έντονη αντίθεση. Κόκκινες πετσέτες, κουρτίνες και πατάκια θα δέσουν τέλεια με ένα μπάνιο στο οποίο κυριαρχεί το μπλε ή το γαλάζιο χρώμα, ενώ σε ένα κατάλευκο μπάνιο οι καφετιές και ξύλινες προσθήκες θα φέρουν έναν αέρα πολυτέλειας.

5. Μήπως φταίει και ο φωτισμός;

Τα περισσότερα μπάνια στα σπίτια είναι εξοπλισμένα με λάμπες υψηλών watt κάτι που συχνά δημιουργεί ένα ψυχρό κλίμα. Αντικαταστήστε, λοιπόν, τις λάμπες αυτές με κάποιες με χαμηλότερα watt και αυτόματα ο φωτισμός θα προσφέρει ένα περιβάλλον πιο ζεστό και ρομαντικό. Επίσης, μήπως αντί για δύο λάμπες, το μπάνιο σας φωτίζεται επαρκώς και με μία; Ένας γλυκός φωτισμός θα ομορφύνει αισθητά τον χώρο.