Μπορεί να ανυπομονείτε για τον ερχομό του μωρού, αλλά πριν ακόμα το κρατήσετε στην αγκαλιά σας είναι σημαντικό να έχετε τελειώσει με την διακόσμηση που θα επιλέξετε για το βρεφικό δωμάτιο. Μιας και εκεί θα περνάτε πολύ χρόνο μαζί με το παιδί, είναι σημαντικό να σκεφθείτε τι ακριβώς θα επιλέξετε, πώς λειτουργεί, μεριμνώντας για την λειτουργικότητα τόσο του χώρου όσο και των επίπλων. Μερικά ακόμα πράγματα που θα πρέπει να σκεφτείτε, περιλαμβάνουν:

1. Ό,τι χρειάζεστε εντός δωματίου

Σκεφτείτε πάνες, μαντηλάκια, περισσότερα μαντηλάκια, αλλαγές πάνας, υφάσματα και πιπίλες. Αυτά είναι μερικά από τα πράγματα που θα χρειάζεστε συχνά για αυτό είναι σημαντικό να βρίσκονται εντός του δωματίου του μωρού για να μην σπαταλάτε πολύτιμο χρόνο στις μετακινήσεις. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να απομακρυνθείτε από το μωρό την στιγμή που κλαίει ή που είναι ανήσυχο.

2. Αποφύγετε την ακαταστασία

Φανταστείτε να κουνάτε το μωρό σας καθώς περπατάτε στην μέση της νύχτας και ξαφνικά βρίσκετε πάνω σε μια καρέκλα. Ένα έπιπλο που έχει τοποθετηθεί σε λάθος θέση μπορεί να προκαλέσει αχρείαστα προβλήματα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με την γενικότερη ακαταστασία, οπότε φροντίστε να την αποφύγετε και μην διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από τον μπαμπά για να την.. «απομακρύνετε» εγκαίρως.

3. Καλό φως, καλύτερο σκοτάδι

Βεβαιωθείτε ότι ο φωτισμός στο δωμάτιο του μωρού μπορεί να μιμηθεί εκείνο της νύχτας ανά πάσα στιγμή. Αυτό σημαίνει μια αρκετά βαριά κουρτίνα ή σκιά παραθύρου, που θα καλύπτει το έντονο φως της ημέρας. Τα περισσότερα μωρά καταλαβαίνουν από το φως της ημέρας ότι ήρθε η ώρα να ξυπνήσουν και από το φως της νύχτας ότι ήρθε η ώρα να χαλαρώσουν για να αποκοιμηθούν, οπότε χρησιμοποιήστε αυτήν την γνώση προς όφελός σας.

4. Η διαφορά «κρύβεται» στους τοίχους

Μπορείτε να δοκιμάσετε να διακοσμήσετε τους τοίχους του δωματίου του με εκτυπώσεις με κορνίζες θεματικές ή παιδικές ή ακόμα και πολύχρωμες. Αν θέλετε κάτι εύκολο, γρήγορο και σχεδόν ανέξοδο μπορείτε να δοκιμάσετε τα περιτυλίγματα δώρων σε κάδρο.