Τα τελευταία χρόνια η βρώμη έχει γίνει ιδιαίτερα διάσημη και όχι άδικα, αφού είναι μία από τις πιο υγιεινές τροφές που μπορούμε να καταναλώσουμε τόσο εμείς όσο και τα παιδιά μας. Μάλιστα, μπορούμε να συμπεριλάβουμε τη θρεπτική βρώμη σε πολλές διαφορετικές συνταγές. Το βασικό διατροφικό χαρακτηριστικό της είναι η υψηλή περιεκτικότητά της σε φυτικές ίνες , οι οποίες ενισχύουν την καλή λειτουργία του εντέρου και της καρδιάς, αλλά και σε πρωτεΐνες.

Πώς θα φτιάξετε σπιτικές μπάρες με βρώμη:

Υλικά για 9 μερίδες

 

1 φλιτζάνι φιστικοβούτυρο

3/4 φλιτζανιού μέλι

3 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης

 

Διαδικασία

 

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ρίξτε το φιστικοβούτυρο και το μέλι. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν και να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Απομακρύνετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέστε τη βρώμη. Σε ένα ταψί στρώστε λαδόκολλα, χωρίστε το μείγμα σας σε 9 μπάρες και τοποθετήστε τις στο ταψί. Αφήστε τις μπάρες για λίγη ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια καλύψτε το ταψί και αφήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα.