H ΜΕΓΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε., η 100% ελληνική βιομηχανία που βρίσκεται πίσω από μάρκες προϊόντων εμπιστοσύνης με ηγετικές θέσεις στην αγορά, όπως Babylino, Wet Hankies, EveryDay, Pom Pon, Babycare, Sani κ.α., ανακοίνωσε πρόσφατα την ολοκλήρωση μίας ακόμα επένδυσης, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, που αφορά στη δημιουργία μίας νέας, υπερσύγχρονης γραμμής παραγωγής χειρουργικών μασκών μιας χρήσης.

Η επένδυση  

Η ΜΕΓΑ Α.Ε. είναι μία εταιρεία που εδώ και 4 δεκαετίες επενδύει συστηματικά στην Ελλάδα και πολύ πριν την εμφάνιση του ιού SARS-CoV-2 πρωτοστατούσε, παγκοσμίως, στην προάσπιση της μέγιστης αξίας της προϊοντικής ασφάλειας η οποία, δικαιωματικά, αποτελεί την ύψιστη απαίτηση του καταναλωτή.

Η κατηγορία των χειρουργικών μασκών, αναπτύχθηκε σημαντικά με την εμφάνιση της πανδημίας, καθώς η συστηματική χρήση της από το γενικό κοινό, αποτελεί ισχυρό σύμμαχο ενάντια στους ιούς. Ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί, καθώς δεν βασίζεται σε δεδομένα σταθερής ζήτησης. Για παράδειγμα, σε μερικούς μήνες από σήμερα, ενδεχομένως η χρήση μάσκας να περιοριστεί, εφόσον η πανδημία εισέλθει σε φάση ύφεσης, κάτι που ευχόμαστε όλοι. Αυτό όμως δεν λειτούργησε ανασταλτικά για τη ΜΕΓΑ.

Με στόχο τη συμβολή στην προάσπιση της δημόσιας υγείας και τη διασφάλιση  επάρκειας αποθέματος ποιοτικών μασκών στη χώρα μας, για όσο διάστημα χρειαστεί, χωρίς να υπάρχει εξάρτηση από άλλες χώρες, η εταιρεία προχώρησε εκτάκτως στη δημιουργία μίας νέας, υπερ-σύγχρονης γραμμής παραγωγής δυναμικότητας 200 εκατ. μασκών ετησίως.

Τόσο η νέα γραμμή παραγωγής χειρουργικών μασκών, όσο και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των προϊόντων, είναι ευρωπαϊκής προέλευσης, ενώ εξασφαλίζεται ανέπαφη παραγωγή, σύμφωνα με τα αυστηρά πρωτόκολλα ποιοτικού ελέγχου της ΜΕΓΑ.

Χειρουργικές μάσκες ΜΕΓΑ – Προϊοντικά χαρακτηριστικά 

Όπως όλα τα προϊόντα της εταιρείας, έτσι και οι χειρουργικές μάσκες ΜΕΓΑ έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με πολύ αυστηρά κριτήρια ποιότητας προκειμένου να εξασφαλίζουν αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα και προστασία. Έτσι, οι χειρουργικές μάσκες μιας χρήσης της ΜΕΓΑ:

  • Διαθέτουν 3 στρώματα προστασίας:
    • Στρώμα 1: Φιλτράρισμα επιβλαβών σταγονιδίων.
    • Στρώμα 2: Ειδικό meltblown με ηλεκτροστατική επεξεργασία, για φιλτράρισμα ακόμα και πολύ μικρών σωματιδίων, όπως αυτό του κορωνοϊού SARS-CoV-2.
    • Στρώμα 3: Απαλή εσωτερική επένδυση, φιλική στο δέρμα.
  • Εξασφαλίζουν πιστοποιημένη προστασία σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα (Φιλτράρισμα BFE ≥95% ΕΝ14683)
  • Επιτρέπουν άνετη αναπνοή
  • Διαθέτουν καινοτόμα, απαλά υφασμάτινα πλαϊνά για να μην κουράζουν και να μην ερεθίζουν την περιοχή γύρω από τα αυτιά.
  • Είναι δερματολογικά ελεγμένες σε διεθνώς αναγνωρισμένο δερματολογικό ινστιτούτο του εξωτερικού.
  • Δεν περιέχουν latex
  • Έχουν πιστοποίηση Oeko Tex® Standard 100, για απουσία βλαβερών ουσιών.
  • Με σήμανση CE (ιατροτεχνολογικά προϊόντα).
  • Διατίθενται σε 3 διαφορετικά μεγέθη (Small, Medium, Large), για ιδανική εφαρμογή και προστασία, ανάλογα με τις διαστάσεις κάθε προσώπου.

Χειρουργικές μάσκες ΜΕΓΑ – Μοναδικές καινοτομίες 

Οι χειρουργικές μάσκες ΜΕΓΑ έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τον βέλτιστο συνδυασμό ασφαλούς προστασίας και άνεσης κατά τη χρήση, ενώ δίνουν λύση σε μία σειρά αναγκών που έχουν προκύψει από την έως τώρα χρήση μασκών. Συγκεκριμένα:

  • Παρέχουν υψηλά επίπεδα προστασίας, ενώ παράλληλα επιτρέπουν άνετη αναπνοή, ακόμα και μετά από πολύωρη χρήση.
  • Προσφέρουν άνετη εφαρμογή στην περιοχή γύρω από τα αυτιά.
  • Προσφέρουν πιστοποιημένη προστασία, καθώς διαθέτουν CE και τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100, για απουσία βλαβερών ουσιών.
  • Είναι οι μόνες που διατίθενται σε 3 διαφορετικά μεγέθη (Small, Medium, Large), καθώς ένα μέγεθος δεν κάνει για όλες τις ηλικίες ανθρώπων ή όλες τις κατατομές προσώπου.
  • Διατίθενται σε ασφαλείς συσκευασίες.

ΜΕΓΑ, αξεπέραστη προϊοντική ασφάλεια με ελληνική υπογραφή.

Σήμερα, σε αυτήν την πρωτόγνωρη συγκυρία που έφερε ο SARS-CoV-2 στο σύνολο της ανθρωπότητας, η εταιρεία, συνδυάζοντας την ειδική τεχνογνωσία της, την ελληνική καινοτομία και την απαρέγκλιτη προσήλωσή της στην προϊοντική ασφάλεια, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή προσφοράς ολοκληρωμένης προστασίας.

Έτσι, εκτός από τις χειρουργικές μάσκες ΜΕΓΑ, τη σειρά προϊόντων ατομικής προστασίας της ΜΕΓΑ Α.Ε. συμπληρώνουν επίσης:

  • Η αντισηπτική λοσιόν ΜΕΓΑ Ενισχυμένο, με 70% αιθυλική αλκοόλη, η οποία προσφέρει ενισχυμένη δράση ενάντια σε ιούς και μικρόβια. Διαθέσιμη σε πρακτική συσκευασία με σπρέι (100ml) και σε οικονομική συσκευασία με αντλία (500ml).
  • Τα υγρά αντισηπτικά μαντήλια ΜΕΓΑ Ενισχυμένο σε ατομική συσκευασία, με 70% αιθυλική αλκοόλη.

Όλα τα προϊόντα της εταιρείας παράγονται ανέπαφα, στην Ελλάδα, με τη σφραγίδα προϊοντικής ασφάλειας της ΜΕΓΑ Α.Ε.