Από μικροί μαθαίνουμε να κάνουμε όνειρα, να πιστεύουμε σε αυτά και μεγαλώνοντας να δουλεύουμε όλο και περισσότερο για να τα φτάσουμε. Το ίδιο προτρέπουμε να κάνουν και τα δικά μας παιδιά όταν τους προτείνουμε να ζωγραφίσουν, να κατασκευάσουν και να πλάσουν από το μηδέν οτιδήποτε μπορούν να φανταστούν, δηλαδή με τις χειροτεχνίες.

Οι κατασκευές είναι η απτή απόδειξη των ονείρων, καθώς μέσα από αυτές μαθαίνουν πως λειτουργεί ο κόσμος γύρω τους, τι πρέπει να χρησιμοποιήσουν για να καταφέρουν και πως μία λάθος μολυβιά μπορεί να εξελιχθεί απρόσμενα σε ένα νέο ταξίδι.

Τι χρειάζεται λοιπόν το τέλειο χριστουγεννιάτικο όνειρο για να γίνει πραγματικότητα; Η απάντηση στην ερώτηση αυτή είναι πολύ πιο απλή από αυτήν που φαντάζεστε. Αφήστε χριστουγεννιάτικες μελωδίες να κατακλύσουν την ατμόσφαιρα, πάρτε χαρτόνια, ψαλίδια και χαρτί, καθίστε δίπλα στο στολισμένο δέντρο σας και ετοιμαστείτε για το δικό σας ταξίδι στο χριστουγεννιάτικο όνειρο.

Στολίδια από ξυλάκια

Φτιάξτε τα δικά σας στολίδια χρησιμοποιώντας πλακέ ξυλάκια με στρογγυλεμένες γωνίες. Μπορείτε να φτιάξετε χιονάνθρωπο, δεντράκια και τριγωνάκια, βάζοντας την δική σας πινελιά στον φετινό στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Πάρτε τα ξυλάκια και κολλήστε τα μεταξύ τους ή πάνω σε ένα χαρτί στην ίδια ευθεία, το ένα δίπλα στο άλλο. Στην συνέχεια αν θελήσετε να κάνετε έναν χιονάνθρωπο, βάψτε όλα τα ξυλάκια άσπρα. Αφού στεγνώσουν βάψτε το πάνω μέρος με μαύρο χρώμα για να φτιάξετε το καπέλο του. Πάρτε ένα ακόμα ξυλάκι και αφού το βάψετε μαύρο, κολλήστε το στο πάνω μέρος διαγώνια.

Μόλις στεγνώσει φτιάξτε την φατσούλα του χιονάνθρωπου, βάφοντας με μαύρο τα μάτια και το χαμόγελο του και με πορτοκαλί την χαρακτηριστική του καροτένια μύτη. Μην ξεχάσετε να κολλήσετε ένα ξυλάκι, βαμμένο κόκκινο, διαγώνια στο καπέλο του.

Αφού ο χιονάνθρωπός σας στεγνώσει, κόψτε το χαρτί στο σχήμα του και κολλήστε στο πίσω μέρος του ένα λεπτό σχοινάκι για να το κρεμάσετε στα κλαδιά του δέντρου σας.