Το εξάνθημα της πάνας είναι επώδυνο και προκαλεί ενοχλητικό ερεθισμό στο μωρό. Το μωρό που θα έχει βγάλει εξάνθημα από πάνα θα είναι ιδιότροπο κατά την αλλαγή της πάνας, καθώς το κάτω μέρος του πονάει. Το εξάνθημα της πάνας είναι συχνό στα μωρά και μπορείτε να το διαχειριστείτε εύκολα, ανακουφίζοντάς το από την ενόχληση. Αν ακολουθήσετε, όμως τις παρακάτω συμβουλές μπορείτε να το προλάβετε και να φροντίσετε ώστε να μην εμφανιστεί.

Πώς μπορείτε να αποτρέψετε το εξάνθημα;

Αυτά που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε το εξάνθημα εξαιτίας της πάνας, περιλαμβάνουν:

1. Αλλάξτε συχνά την πάνα του μωρού

Μια βρεγμένη και λερωμένη πάνα μπορεί εύκολα να ευνοήσει την εμφάνιση εξανθήματος. Επομένως, αλλάξτε τις πάνες του μωρού ανάλογα με το πόσο συχνά τις λερώνει, ώστε να μειώσετε τις πιθανότητες. Το μωρό σας θα πρέπει να έχει περίπου 8 ή 9 αλλαγές πάνας σε μια μέρα.

2. Ζεστό ξέβγαλμα μετά από αλλαγή πάνας

Ενσωματώστε το ζεστό νερό ως μέρος της αλλαγής της πάνας. Αφού του βγάλετε την λερωμένη του πάνα, δοκιμάστε να το πλύνετε με ζεστό νεράκι απαλά. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε υποαλλεργικά μαντηλάκια, βαμβάκι ή υγρά μαλακά πανάκια για τον ήπιο καθαρισμό της επιδερμίδας του.

3. Διατηρήστε στεγνή την επιδερμίδα του

Μόλις σκουπίσετε το κάτω μέρος του μωρού σας, χρησιμοποιήστε μια καθαρή πετσέτα για να στεγνώσετε απαλά το δέρμα του. Εναλλακτικά, μπορείτε να το αφήσετε για λίγο χωρίς την πάνα του και χωρίς να του φορέσετε κάτι για να στεγνώσει φυσικά.

4. Αποφύγετε τα αρωματικά προϊόντα

Μερικά από τα αρωματικά προϊόντα περιλαμβάνουν βρεφικά μαντηλάκια, μαλακτικά υφασμάτων και βρεφικές κρέμες. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα ερεθίζουν το ευαίσθητο δέρμα ενός μωρού. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε υποαλλεργικά προϊόντα χωρίς άρωμα για να αποφύγετε την εμφάνιση ενοχλητικών εξανθημάτων.