Καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο να αντισταθείτε στους διάφορους διατροφικούς… πειρασμούς όταν είστε συνεχώς μέσα στο σπίτι, υπάρχουν όμως ορισμένα tips που θα σας βοηθήσουν να έχετε μια ισορροπήμενη διατροφή. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά.

*Είναι θέμα… οργάνωσης

 

Η οργάνωση είναι προϋπόθεση της επιτυχίας και η διατροφή σας δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Για να πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή, όταν βγαίνετε για τα ψώνια της εβδομάδας, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι έχοντας καταγράψει σε μια λίστα όλα όσα θα χρειαστείτε. Φυσικά δεν εννοούμε πατατάκια και σοκολάτες, αλλά υγιεινές, θρεπτικές τροφές για τα σνακ και τα κυρίως γεύματά σας. Μάλιστα, έτσι θα εξοικονομήσετε και χρόνο μέσα στο σούπερ μάρκετ, άρα το όφελος είναι διπλό.

*Μην παραλείπετε το πρωινό

 

Η ριζική αλλαγή στην καθημερινότητά σας εύκολα μπορεί να σας βγάλει εκτός διατροφικού προγράμματος. Ωστόσο, το γεγονός ότι μένετε σπίτι δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραλείψετε το πρωινό σας γεύμα, το οποίο τροφοδοτεί τον οργανισμό σας με την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσετε δυναμικά την ημέρα. Δύο φρυγανιές με ταχίνι και μέλι, τρία φλιτζάνια βρώμη με γάλα αμυγδάλου ή ένα τοστ με τυρί είναι μερικές νόστιμες και γρήγορες επιλογές.

*Μπείτε στην κουζίνα

 

Τώρα που περνάτε την ημέρα σας στο σπίτι, δεν έχετε καμία δικαιολογία για να αποφεύγετε το μαγείρεμα, ακόμη κι αν η τηλεργασία δεν σας επιτρέπει την πολυτέλεια του άπειρου ελεύθερου χρόνου. Δεν χρειάζεται να είστε λάτρεις της μαγειρικής για να ετοιμάσετε μερικά γρήγορα και εύκολα υγιεινά γεύματα. Για παράδειγμα, βράστε μερικά λαχανικά και συνοδεύστε τα με μια απλή ομελέτα. Ένα τέτοιο θρεπτικό γεύμα δεν θα σας πάρει περισσότερα από 20′ και δεν απαιτεί ιδιαίτερη επιδεξιότητα.

*Μην παραμελείτε την ενυδάτωσή σας

 

Οι ανάγκες του κάθε οργανισμού σε νερό διαφοροποιούνται ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, τη σωματική δραστηριότητα και τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, ωστόσο, η γενική σύσταση για την επαρκή ημερήσια πρόσληψη υγρών, είναι 2 λίτρα για τις γυναίκες και 2,5 λίτρα για τους άνδρες. Αν πάλι βρίσκεται το νερό… βαρετό, μπορείτε να του χαρίσετε γεύση προσθέτοντας σε αυτό φέτες λεμονιού, αγγουριού, φρέσκα λαχανικά και φρούτα.

*Βρείτε έξυπνες εναλλακτικές

 

Άνθρωποι είστε και σίγουρα όταν μένετε κλεισμένοι μέσα σε ένα σπίτι, θα νιώσετε κάποια στιγμή μια ξαφνική λιγούρα για κάτι γλυκό. Εμείς δεν θα σας πούμε να καταπιέσετε αυτή σας την επιθυμία (ήδη καταπιέζεστε άλλωστε αρκετά), απλά να τη διαχειριστείτε έξυπνα. Αντί λοιπόν να ορμήξετε στις σοκοφρέτες, προτιμήστε να απολαύσετε μερικά κομμάτια μπανάνας βουτηγμένα σε πραλίνα ή γιαούρτι με μέλι και κομμάτια φρούτων. Με αυτόν τον τρόπο, θα ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για γλυκό χωρίς να προδώσετε την προσπάθειά σας για ισορροπημένη διατροφή