Ένα τρυφερό μασάζ μπορεί να κάνει καλό τόσο στο μωράκι μας, όσο και σε εμάς. Άλλωστε, ποιος γονιός μπορεί να φανταστεί καλύτερο τρόπο να περάσει το χρόνο του από ό,τι χαϊδεύοντας το μικρό του και εκφράζοντάς του έμπρακτα την αγάπη του;

Αν λάβουμε υπόψη μας και τα σημαντικά οφέλη του μασάζ για την ανάπτυξη και την ψυχολογία του μικρού μας, δεν μένει τίποτα να μας σταματά από το να το δοκιμάσουμε.

 

Κατά τη διάρκεια αυτής της όμορφης διαδικασίας, τόσο εμείς όσο και εκείνο θα γεμίσουμε όμορφα συναισθήματα χάρη στην ωκυτοκίνη, τη λεγόμενη «ορμόνη της αγάπης». Η επίδρασή της γίνεται πιο έντονη αν κοιταζόμαστε στα μάτια, του μιλάμε ή του τραγουδάμε ώστε να το κάνουμε να νιώσει ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μασάζ βοηθά στη συναισθηματική, κοινωνική και σωματική ανάπτυξη των βρεφών, ενώ ενδέχεται να ενισχύει και τη λειτουργία του εγκεφάλου του. Μάλιστα, τα πρόωρα μωρά έχουν να κερδίσουν ακόμη περισσότερα από αυτή τη συνήθεια.

Ένα ήπιο μασάζ την ώρα που το βάζoυμε να ξαπλώσει, ενδέχεται να αυξήσει τόσο την ποσότητα όσο και την ποιότητα του ύπνου του. Απλώς φροντίζουμε να επιλέγουμε κινήσεις που δεν θα το αφυπνίζουν.

Οι μαμάδες έρχονται συχνά σε άμεση σωματική επαφή με το μωράκι τους, πρώτα από όλα μέσω του θηλασμού. Δεν ισχύει όμως πάντα το ίδιο και για τους μπαμπάδες. Αναλαμβάνοντας την ώρα του μασάζ, θα δουν το συναισθηματικό δεσμό τους με το βρέφος να ενισχύεται, και αυτή η σύνδεση θα διαρκέσει για μια ολόκληρη ζωή.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε τις πιο απολαυστικές αντιδράσεις μωρών όταν τους κάνουν μασάζ: