Η πανδημία έχει αλλάξει ριζικά την καθημερινότητα της οικογένειάς μας και μας κρατάει κλεισμένους μέσα στα σπίτια μας. Αν αυτήν την περίοδο δεν δουλεύετε, πιθανότατα δυσκολεύστε να διαχειριστείτε την έλλειψη προγράμματος, ενώ αν δουλεύετε από το σπίτι δυσκολεύεστε να διαχωρίσετε να διαχωρίσετε την οικογενειακή και την επαγγελματική σας ζωή. Κάπως έτσι η καραντίνα μπορεί εύκολα να σας αφήσει χωρίς ενέργεια και καλή διάθεση.

Οι πρωινές μας συνήθειες θέτουν τους ρυθμούς στους οποίους θα κινηθεί η υπόλοιπη ημέρα μας και καθορίζουν τη διάθεσή μας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχετε ως οικογένεια μια πρωινή ρουτίνα που θα σας γεμίζει ενέργεια και ευεξία, ακόμη και στην καραντίνα.

Πώς θα ξεκινάτε τις ημέρες σας στην καραντίνα με καλή διάθεση

 

*Βάλτε ξυπνητήρι

 

Καταλαβαίνουμε ότι αν δεν είστε πρωινός τύπος κάτι τέτοιο σας ακούγεται βασανιστήριο, όμως ξυπνώντας κάθε ημέρα μια συγκεκριμένη ώρα, θα είστε σε θέση να αξιοποιήσετε τα πρωινά σας και να έχετε μια αίσθηση προγράμματος. Φυσικά, αυτό συνεπάγεται να πέφτετε για ύπνο τουλάχιστον 8 ώρες προτού χτυπήσει το ξύπνητήρι σας, ώστε να ξυπνάτε με ενέργεια και καλή διάθεση.

*Απολαύστε όλοι μαζί το πρωινό σας στο μπαλκόνι

 

Το πρωινό προσφέρει τόσο στα παιδιά όσο και σε εσάς την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσετε δυναμικά την ημέρα σας. Μάλιστα, όταν το πρωινό περιλαμβάνει πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, σας κρατάει για περισσότερη ώρα χορτάτους. Τις ηλιόλουστες ημέρες, φορέστε τα.. μπουφάν σας και προτιμήστε να απολαύσετε το πρωινό σας στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σας ώστε να επωφεληθείτε από την ευεργετική δράση του ήλιου.

*Τακτοποιήστε το σπίτι μαζί με τα παιδιά

 

Όταν το περιβάλλον μας είναι γεμάτο πράγματα, μπορεί να βιώσουμε περισσότερο άγχος και στρες, με μια έρευνα των ψυχολόγων Rena Repetti και Darby Saxby από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι μητέρες που ζουν σε ακατάστατα σπίτια έχουν υψηλότερα επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης. Αφιερώστε, λοιπόν, λίγο χρόνο από το πρωινό σας για να τακτοποιήσετε το σπίτι μαζί με τα παιδιά.

*Αυξήστε τη σωματική σας δραστηριότητα

 

Αυτήν την περίοδο χρειάζεστε τη γυμναστική πιο πολύ από ποτέ, αφού εκ των πραγμάτων έχετε περιορίσει σημαντικά τις μετακινήσεις σας. Η σωματική άσκηση κάνει τον οργανισμό να απελευθερώνει ενδορφίνες, βελτιώνοντας τη διάθεσή σας, ενώ παράλληλα, σας προσφέρει το απαραίτητο stretching μετά τον ύπνο. Αφιερώστε λίγα λεπτά για να εκτελέσετε ένα ήπιο πρόγραμμα γιόγκα ή γυμναστείτε μαζί με τα παιδιά σας από το σπίτι.