Μπορεί το καλοκαίρι η φροντίδα του δέρματός μας να είναι στο επίκεντρο της καθημερινής μας περιποίησης, μόλις όμως η θερμοκρασία πέσει και τα χειμωνιάτικα ρούχα κάνουν την εμφάνισή τους, τείνουμε να παραμελούμε το δέρμα μας. Η ανεπαρκής περιποίηση σε συνδυασμό με το κρύο του χειμώνα, που ως γνωστόν ταλαιπωρεί την επιδερμίδα μας, έχουν ως αποτέλεσμα να καταλήγουμε με ξηρό δέρμα. Η αίσθηση τραβήγματος, η θαμπή όψη, η άγρια υφή ή ακόμη και ο κνησμός είναι τα πιο χαρακτηριστικά συμπτώματα του ξηρού δέρματος και το «καμπανάκι» ότι πρέπει να αναλάβουμε δράση.

Η καραντίνα ωστόσο μπορεί να λειτουργήσει ως μια καλή ευκαιρία να περιποιθούμε το δέρμα μας.

Πώς θα περιποιηθούμε σωστά το δέρμα μας

 

*Επιλέγουμε τη σωστή ενυδατική σύνθεση

 

Πολλές συνθέσεις, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε νερό δρουν μόνο επιφανειακά, με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει γρήγορα την υγρασία του. Επομένως, είναι σημαντικό να επιλέξουμε μια πλούσια σύνθεση που προσφέρει στο δέρμα μας την ενυδάτωση που χρειάζεται.

* Δεν παραλείπουμε την απολέπιση

 

Ο πιο κλασικός και αποτελεσματικός τρόπος να απαλλαγούμε από τα νεκρά κύτταρα και να τονώσουμε το δέρμα μας είναι η απολέπιση. Απλώνουμε μια γενναία ποσότητα scrub στα χέρια μας και το εφαρμόζουμε με απαλές και κυκλικές κινήσεις σε όλο το σώμα μας ενώ είμαστε στο ντους.

Μάλιστα, μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας απολεπιστικό με υλικά που ήδη έχουμε. Ανακατεύουμε μισό φλιτζάνι καστανή ζάχαρη με μισό φλιτζάνι λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο και αποθηκεύουμε το scrub σε ένα αεροστεγές δοχείο.

*Μένουμε μακριά από το καυτό νερό

 

Όσο απολαυστικό και αν είναι ένα ντους με καυτό νερό μετά από μια κουραστική ημέρα, καλό είναι να το αποφεύγουμε αν θέλουμε λαμπερό δέρμα. Το πολύ ζεστό νερό καταστρέφει τον υδρολιπιδικό φραγμό και αφαιρεί τα φυσικά έλαια του δέρματος. Ως αποτέλεσμα η επιδερμίδα μας αφυδατώνεται πιο εύκολα και γίνεται πιο ευαίσθητη. Προτιμούμε, λοιπόν, το χλιαρό νερό που πλησιάζει τη φυσική θερμοκρασία του σώματος.

*Ενυδατωνόμαστε

 

Όποια ενυδατική κρέμα και να επιλέξουμε, δεν πρόκειται να δούμε αποτέλεσμα αν δεν ενυδατώσουμε εκ των έσω τον οργανισμό μας. Φροντίζουμε, λοιπόν, να πίνουμε 2-3 λίτρα νερό σε καθημερινή βάση.

*Ακολουθούμε μια σωστή διατροφή

 

Τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά όχι μόνο συμβάλλουν στην ενυδάτωση του οργανισμού μας, αλλά παράλληλα τον εφοδιάζουν με τις απαραίτητες βιταμίνες, οι οποίες χαρίζουν φυσική λάμψη στο δέρμα μας. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι η βιταμίνη C παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή του κολλαγόνου.