Αν και το καθεστώς του lockdown δεν ευνοεί την καλή διάθεση, δοκιμάστε να επωφεληθείτε από αυτήν την παύση και να αφιερώσετε λίγο παραπάνω χρόνο στην οικογένειά σας. Μπορείτε αυτές τις στιγμές να τις αφιερώσετε στα παιδιά και να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί τους, κάνοντας χριστουγεννιάτικες κατασκευές ή χειροτεχνίες.

Γιατί είναι σημαντικές οι κατασκευές;

Οι κατασκευές είναι η απτή απόδειξη των ονείρων, καθώς μέσα από αυτές μαθαίνουν πως λειτουργεί ο κόσμος γύρω τους, τι πρέπει να χρησιμοποιήσουν για να καταφέρουν και πως μία λάθος μολυβιά μπορεί να εξελιχθεί απρόσμενα σε ένα νέο ταξίδι.

Πολύχρωμες κάρτες

Πάρτε ένα ριγέ χαρτόνι, οποιουδήποτε χρώματος θέλετε, και κόψτε το σε μέγεθος Α4. Στη συνέχεια διπλώστε το στην μέση και στην μία πλευρά κολλήστε ένα άσπρο χαρτί σε μικρότερο πλαίσιο για να διαμορφώσετε τον καμβά σας.

Για να φτιάξετε τις μπάλες σας, πάρτε χρωματιστά χαρτόνια και κόψτε σε μικρούς κύκλους και κολλήστε τα πάνω στο χαρτί. Κόψτε μικρότερα κυκλάκια από γκοφρέ διπλώστε τα και κολλήστε το μισό πάνω στις μπάλες, που βρίσκονται στο πλάι, για να διαμορφώσετε το σχήμα του δέντρου, όπως φαίνεται στην εικόνα.

Κάτω χαμηλά ή και πάνω μπορείτε να γράψετε ευχές, με οποιοδήποτε χρώμα ή μπορείτε να σχεδιάσετε με ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στο πίσω μέρος της κάρτας σας.

Ανοίξτε την και αφήστε το μικρό σας να γράψει ευχές, αφιερώσεις και να ζωγραφίσει.