Τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού μας θέτουν τον τόνο για πολλές πτυχές της μελλοντικής του εξέλιξης. Ένα από τα ζητήματα στα οποία πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θα κάνει μια καλή αρχή, είναι φυσικά και η διατροφή του. Άλλωστε σε αυτή θα βασιστεί η υγιής σωματική και πνευματική του ανάπτυξη, αλλά και η κατάσταση της υγείας του καθώς μεγαλώνει. Για αυτό και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν επιλέγουμε το γεύμα του.

Τι πρέπει να προσέξω όταν επιλέγω βρεφικές κρέμες;

Ο σωστός ρυθμός

Το μικρούλι σας ξεκινά ένα συναρπαστικό γαστριμαργικό ταξίδι. Από μια διατροφή που περιορίζεται αποκλειστικά στο γάλα, μέσα στους επόμενους έξι μήνες θα έρθει σταδιακά σε επαφή με όλες τις τροφικές ομάδες. Το κυριότερο που πρέπει να προσέξουμε σε αυτό το διάστημα, είναι η προστασία του από τις τροφικές αλλεργίες. Για αυτό και είναι σημαντικό να εισάγουμε κάθε νέα τροφή με μία – δύο βδομάδες απόσταση από την προηγούμενη.

Μία ιδανική εισαγωγική τροφή, με νόστιμα και απλά υλικά και χωρίς γλουτένη  είναι μία βρεφική κρέμα όπως η ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Βανίλια .

Τα συστατικά της βρεφικής ευτυχίας

Για να διασφαλίσουμε την υγιή του ανάπτυξη, θα πρέπει να προσέξουμε πολύ τη σύσταση των γευμάτων του.

Πρώτα από όλα, θα πρέπει να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά που έχει ο οργανισμός τους καθώς αναπτύσσεται διαρκώς. Για παράδειγμα, επιλέγοντας τις βρεφικές κρέμες ΝΟΥΝΟΥ, οι οποίες αποτελούνται από  100% φυσικά δημητριακά, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε γάλα και περιέχουν ισορροπημένη ποσότητα θερμίδων ανά γεύμα, καλύπτουμε το 30% των ημερήσιων αναγκών του μωρού μας σε:

  • Ασβέστιο και βιταμίνη D:Πρόκειται για συστατικά απολύτως απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη των οστών και των δοντιών του. Επιπλέον, το ασβέστιο παίζει σημαντικό ρόλο στην ορθή λειτουργία του νευρικού και του μυϊκού συστήματος, αλλά και της καρδιάς του μικρού μας.
  • Βιταμίνες A και D:Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε ότι το ανοσοποιητικό του θα παραμείνει ισχυρό, τώρα που δεν καλύπτεται πλέον από το μητρικό γάλα. Η βιταμίνη Α ενισχύει επίσης την ανάπτυξη, την ικανότητα των ματιών να προσαρμόζονται στο φως, κρατά το δέρμα υγιές και προστατεύει από τις λοιμώξεις.
  • Βιταμίνη B2:Βοηθά τον οργανισμό του να εκμεταλλευτεί την ενέργεια που αντλεί από την τροφή.
  • Σίδηρο:Συμβάλλει στη φυσιολογική γνωσιακή ανάπτυξη του μωρού μας, αλλά και στην ικανότητα του αίματός του να μεταφέρει οξυγόνο στα κύτταρα ολόκληρου του οργανισμού του.

.

Επίσης, δεν πρέπει ποτέ να αγνοούμε και τις ποιοτικές προδιαγραφές με τις οποίες παρασκευάζονται οι βρεφικές κρέμες, οι οποίες θα πρέπει να είναι πάντοτε σύμφωνες με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης – ή, όπως στην περίπτωση των βρεφικών κρεμών ΝΟΥΝΟΥ, ακόμη πιο αυστηρές.

Φυσικά, θα πρέπει να βεβαιωθούμε πως η κρέμα που ετοιμαζόμαστε να αγοράσουμε δεν έχει λήξει και πως η συσκευασία της είναι σωστά σφραγισμένη.

 

Η κατάλληλη γεύση

Μια καίρια παράμετρος που συχνά υποτιμούμε, είναι η γευστική απόλαυση που προσφέρει η υποψήφια τροφή στο μωράκι μας. Πράγματι, δεν πρόκειται απλώς για ένα δευτερεύον προσόν μιας καλής βρεφικής κρέμας, αλλά για ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να αλλάξει πλήρως το «τοπίο» του ταΐσματος. Όταν ένα βρέφος απολαμβάνει το γεύμα του, το πέρασμα από το γάλα στη στερεά τροφή γίνεται παιχνιδάκι, ενώ παράλληλα το τάισμα μετατρέπεται σε μια όμορφη ώρα της ημέρας, η οποία βαθαίνει ακόμη περισσότερο τον συναισθηματικό μας δεσμό μαζί του.

Φυσικά, κάθε μωράκι είναι διαφορετικό, και το ίδιο ισχύει και για το… γαστρονομικό του γούστο. Αφήστε το να διαλέξει ανάμεσα στις 7 γεύσεις των βρεφικών κρεμών ΝΟΥΝΟΥ: Κρέμα Βανίλια, Φαρίν Λακτέ, Μπισκοτόκρεμα, Κρέμα 7 Δημητριακών, Φρουτόκρεμα 5 Φρούτα, Φρουτόκρεμα 3 Φρούτα, αλλά και την νέα Φαρίν Λακτέ με Μπισκότο.

Έτσι, θα είστε σίγουροι ότι του προσφέρετε πάντα το καλύτερο.