Γώγος : Θα εξετάσουμε άνοιγμα των σχολείων στις 14 Δεκεμβρίου

Το άνοιγμα των σχολείων έχει μετατραπεί σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες
2 Δεκεμβρίου 2020 | 11:45

Με δεδομένο ότι το lockdown φαίνεται να έχει «κλειδώσει» έως και τις 7 Δεκεμβρίου, το ερώτημα που παραμένει είναι «πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και πότε οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία».

Το άνοιγμα των σχολείων έχει μετατραπεί σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, με την κυβέρνηση και τους ειδικούς να βρίσκονται σε συνεχείς συσκέψεις προκειμένου να πάρουν τις απαιτούμενες αποφάσεις.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, πρότεινε να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές με την δυνατότητα μάλιστα να γίνεται τεστ σε μαθητές και καθηγητές ενώ τόνισε πως ήδη αρκετοί εκπαιδευτικοί έχουν νοσήσει από κοροναϊό.

Τι διχάζει τους επιστήμονες

Οι ειδικοί διαφωνούν για το άνοιγμα των σχολείων, πάντως, σε κάθε περίπτωση, την απόφαση θα λάβει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος ερωτηθείς για το ποτέ θα ανοίξουν τα σχολεία, επισήμανε ότι η συζήτηση, όπως φαίνεται, μετατίθεται για τις 14 Δεκεμβρίου, γιατί δεν υπάρχει βελτίωση και παγίωση των επιδημιολογικών δεδομένων για να κλείσει το θέμα.

«Δεν έχει αποκλειστεί το άνοιγμα, υπάρχει δυσκολία, αλλά μέσα στην βδομάδα θα συζητηθεί το θέμα από την Επιτροπή με βάση και τα ποιοτικά δεδομένα», τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Ο λοιμωξιολόγος και μέλος της εθνικής επιτροπής Μάριος Λαζανάς δήλωσε πως διχάζεται ανάμεσα στο άνοιγμα και στην παραμονή κλειστών σχολείων καθώς όπως τόνισε υπάρχει πρόβλημα.

«Είμαι διχασμένος, δηλαδή πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα με τα σχολεία. Εγώ έχω πολλές οικογένειες εδώ στην Αθήνα που έχουν προσβληθεί από τον ιό και έχει έρθει από τα σχολεία το πρόβλημα» υπογραμμίζει.

Η σύσκεψη για τα σχολεία

Την Πέμπτη τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας έχουν προγραμματισμένη σύσκεψη με κυρίαρχο θέμα τα σχολεία. Θα συμμετέχουν σε αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, και εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας.

Τα σενάρια για άνοιγμα Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου έχουν απομακρυνθεί. Αυτό που αναμένεται να συζητηθεί είναι η επαναλειτουργία των παραπάνω σχολικών μονάδων στις 14 του μήνα ή μετά τις γιορτές.

Πρόσφατα Άρθρα
Αυστραλία: Το πείραμα που δοκιμάζει αν μπορούμε να προστατεύσουμε τους ανήλικους από τα social media 5 Δεκεμβρίου 2025, 11:38
Κλειστά τα σχολεία στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Byron – Σε ποιους άλλους δήμους της χώρας δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία 4 Δεκεμβρίου 2025, 16:48
Κακοκαιρία Byron: Αναμένεται δύσκολο 48ωρο με ισχυρές βροχές 4 Δεκεμβρίου 2025, 08:29
Παιδική θνησιμότητα: Η ανεπαρκής ανάπτυξη ως τρίτη κύρια αιτία 3 Δεκεμβρίου 2025, 14:18
Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: «Δεν είναι ημέρα γιορτής αλλά διεκδίκησης» 3 Δεκεμβρίου 2025, 14:13
Ξεκινά η κακοκαιρία: Πού θα χτυπήσει; 3 Δεκεμβρίου 2025, 09:14
AI στα σχολεία: Ποια χώρα έχει τα πρωτεία; 2 Δεκεμβρίου 2025, 19:05
Καιρός: Nέα κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και νοτιάδες – Πότε και πού θα χτυπήσει 2 Δεκεμβρίου 2025, 08:43
Ελένη Φουρέιρα: Τρυφερή εξομολόγηση για τον σύντροφο και τον γιο της που της άλλαξε τη ζωή 30 Νοεμβρίου 2025, 10:52
ΗΠΑ: Έρευνες για πιθανή συσχέτιση 10 παιδικών θανάτων με εμβόλια COVID — Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία 30 Νοεμβρίου 2025, 10:47
Σημαντικό βήμα κατά του παιδικού καρκίνου: Το επίτευγμα δύο Ελλήνων επιστημόνων 30 Νοεμβρίου 2025, 10:38
Πτώση θερμοκρασίας και ισχυρά φαινόμενα το Σάββατο με την κακοκαιρία Adel 29 Νοεμβρίου 2025, 09:03
Υπογονιμότητα: Συστάσεις ΠΟΥ, για πρώτη φορά στην ιστορία! 29 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Βία ανηλίκων: Εξαπλώνεται ο εφιάλτης 28 Νοεμβρίου 2025, 09:08
Τα 6 + 1 τρικ της Black Friday που πρέπει να προσέξεις 28 Νοεμβρίου 2025, 08:54
imommy.gr © 2025 - All Rights Reserved
Exit mobile version