Πόσες φορές έχει αλλάξει μέχρι τώρα το μικρό σας την… αλληλογραφία του με τον Άγιο Βασίλη; Τα δικά μας, πάντως, μας κάνουν να χαιρόμαστε που δεν χρειάζεται να πληρώνουμε κάθε φορά και νέα γραμματόσημα για… Λαπωνία. Πώς, λοιπόν, θα επιλέξουμε το τέλειο δώρο για το παιδί, από τη στιγμή που η γνώμη του αλλάζει διαρκώς;

Για εμάς τους «μεγάλους» μπορεί τα παιχνίδια του να μην είναι παρά μερικά ακόμη αντικείμενα – οι συνήθεις ύποπτοι για την ακαταστασία στο σαλόνι μας. Όμως τα παιδιά μας αναπτύσσουν πραγματικές συνδέσεις μαζί τους, και μέσα από αυτές αναπτύσσονται και τα ίδια. Τα καλύτερα παιδικά παιχνίδια είναι σχεδιασμένα ώστε να ενισχύουν την αισθητηριακή, ψυχοκινητική, γνωστική και συναισθηματική του ανάπτυξη, να διευρύνουν τη φαντασία του και, φυσικά, να το διασκεδάζουν για ατέλειωτες ώρες. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και τα παιχνίδια Baby Clementoni της AS company, που συνδυάζουν αποτελεσματικά τη μάθηση με την ψυχαγωγία.

Προκειμένου, όμως, το παιχνίδι του να του χαρίσει όλα αυτά τα οφέλη, πρέπει πρώτα από όλα να είναι επιλεγμένο βάσει του χαρακτήρα του. Γιατί όπως πολύ καλά ξέρουμε, κάθε παιδί είναι ξεχωριστό, με τα δικά του γούστα και τις δικές του ανάγκες. Διαλέγοντας το κατάλληλο παιχνίδι για την προσωπικότητά του, εξασφαλίζουμε ότι δεν θα αποκτήσει μόνο έναν διασκεδαστικό «δάσκαλο» για να του μάθει τα πρώτα του γράμματα, αριθμούς ή σχήματα, αλλά θα αποκτήσει και έναν πολύτιμο σύντροφο που θα το κάνει να αισθάνεται ακόμη πιο ασφαλές και χαρούμενο.

Παιχνίδια για…

Μικρούς εξερευνητές

Λιοντάρια, ιπποπόταμοι, ελέφαντες και άλλα ζώα της ζούγκλας μπορούν να γίνουν οι πιο τρυφεροί συγκάτοικοι στο παιδικό του δωμάτιο. Και όσο εκείνο ταξιδεύει με τη φαντασία του στις αφρικανικές σαβάνες, τα νέα του παιχνίδια θα του παραδίδουν τα πρώτα του «μαθήματα».

Ιπποποταμούλης Χορευτούλης

Ο πιο… ευλύγιστος ιπποπόταμος χορεύει ατέλειωτες ώρες μαζί με περιπετειώδη πνεύματα άνω των 10 μηνών, ενώ παράλληλα τους μαθαίνει τους αριθμούς και τα ζωάκια. Χτυπώντας μαλακά τα χεράκια του ενώ λικνίζεται δεξιά-αριστερά, προκαλεί τα παιδιά να παίξουν μαζί του και να αναπτύξουν την αίσθηση του ρυθμού και τις κινητικές τους δεξιότητες.

Λέων το Λιονταράκι

Ο βασιλιάς της ζούγκλας ποτέ δεν έχει υπάρξει πιο… μελετηρός. Παίζοντας με το λιονταράκι της Baby Clementoni, τα παιδιά άνω των 10 μηνών αποκτούν ταυτόχρονα έναν καινούργιο φίλο, αλλά και ένα κέντρο μάθησης γραμμάτων, αριθμών και σχημάτων, που μεταξύ άλλων θα ενισχύσει την οπτική, ακουστική και γλωσσική τους ανάπτυξη. Χαϊδεύοντας τη χαίτη του, θα ανακαλύψουν πολλά κουμπιά που βοηθούν τη διδασκαλία και αυξάνουν τη διασκέδαση. Το βιβλίο που κρατά ο Λέων στα χέρια του, μαθαίνει στα μικρά μας τα ονόματα των ζώων, αλλά και τραγουδάκια και ποιηματάκια.

Για ανήσυχα πνεύματα

Η παροιμιώδης ενέργεια των νηπίων είναι έτσι κι αλλιώς ανεξάντλητη. Όμως μερικά πιτσιρίκια μοιάζουν αποφασισμένα να μην σταθούν ακίνητα ούτε για ένα δευτερόλεπτο της ημέρας. Αν αναγνωρίζετε το μικρό σας σε αυτή την κατηγορία, η επιλογή ενός παιχνιδιού που θα το κρατήσει ταυτόχρονα απασχολημένο και δραστήριο είναι μονόδρομος.

Γκολάκιας

Το χαμογελαστό τέρμα ενθουσιάζεται κάθε φορά που η μπάλα μπαίνει στα δίχτυα του, χάρη στον αισθητήρα υπερύθρων που αναγνωρίζει κάθε γκολ του μικρού σας μπαλαδόρου. Ο μικροσκοπικός ποδοσφαιριστής σας μπορεί να αρχίσει ήδη από την ηλικία των 18 μηνών να αναπτύσσει το αθλητικό του ταμπεραμέντο, ενώ παράλληλα μαθαίνει γράμματα, αριθμούς, σχήματα και νέες λέξεις. Τραγουδάκια, ποιηματάκια και αστείοι ήχοι θα το εισάγουν με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο στην ομορφιά του αθλητισμού.

Σκουτεράκιας

Τα πρώτα του βήματα προς τη γνώση μπορούν να συνδυαστούν με… τα κυριολεκτικά πρώτα του βήματα. Το σκούτερ-στράτα της Baby Clementoni επιτρέπει στα μωρά άνω των 9 μηνών να κάνουν τις πρώτες τους βόλτες, υπό τους ήχους πραγματικής… μηχανής, αλλά και χαρούμενων τραγουδιών και μελωδιών. Παράλληλα, μέσα από τα τέσσερα διαδραστικά κουμπιά και φώτα, εκτός από τις κινητικές του δεξιότητες το μικρό σας θα αναπτύσσει και τη φαντασία του.

Για παιδιά με αστείρευτη φαντασία

Νεράιδες, μονόκεροι, ιππότες και πριγκίπισσες: Φανταστικά πλάσματα και μαγικοί κόσμοι κάνουν τη σκέψη των παιδιών να τρέχει ελεύθερη και γεμίζουν τα όνειρά τους με χρώμα. Γιατί να μην τα βοηθήσουν και στα πρώτα τους βήματα ή τις πρώτες τους λέξεις;

Τζενάκι το Μονοκεράκι

Ο πιο απαλός μονόκερος χαίρεται να συντροφεύει παιδιά έξι μηνών και άνω. Τα παιδικά ματάκια ανοίγουν διάπλατα από ενθουσιασμό καθώς χαζεύουν τα φωτεινά εφέ και τους ευχάριστους ήχους, ενώ παράλληλα τα μικρά μας μαθαίνουν με ευχάριστο και εύκολο τρόπο τα πρώτα τους γράμματα και αριθμούς. Το κέρας του χνουδωτού μονόκερου κρύβει άλλη μια έκπληξη, αφού φωτίζεται από χαρά.

Ρίνα Μονοκερίνα

Η Ρίνα, ο κουνιστός μονόκερος, έχει μια θέση για όλα τα παιδιά 12 έως 36 μηνών. Καθισμένα στη βολική της θέση, τα μικρά μας μαθαίνουν τα πρώτα τους γράμματα και αριθμούς, αλλά και νέες λεξούλες στα ελληνικά και τα αγγλικά, μέσα από τραγουδάκια και ποιηματάκια. Εκτός από τις νέες τους γνώσεις, αναπτύσσουν έτσι και τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες. Παράλληλα, μετατρέπεται και σε στράτα για να το βοηθήσει στα πρώτα τους βήματα, ενώ αναγνωρίζει το άγγιγμα και την κίνηση.

 

Τα εκπαιδευτικά βρεφικά παιχνίδια της Baby Clementoni της AS company εισάγουν τα μωρά μας στις πρώτες τους δραστηριότητες ήδη από την πρώτη μέρα τη ζωής τους, και τα προετοιμάζουν για τις πρώτες τους ανακαλύψεις. Ειδικά σχεδιασμένα για να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των μωρών και να τους προσφέρουν αίσθημα ασφάλειας, ενθαρρύνουν την αλληλεπίδραση μεταξύ των γονιών και των παιδιών, κάνοντας ακόμη πιο όμορφες τις κοινές μας στιγμές.

Ανακαλύψτε τα παιχνίδια Baby Clementoni εδώ.