Η μαύρη σοκολάτα είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμινών και μετάλλων, όπως το κάλιο, ο χαλκός και το μαγνήσιο, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Παράλληλα, η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας έχει συνδεθεί με ενίσχυση της συγκέντρωσης και της μνήμης, πάντα στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής.

Ένας υπέροχος τρόπος να απολαύσουμε τη μαύρη σοκολάτα είναι η παρακάτω συνταγή για brownies που θα ξετρελάνουν τα παιδιά.

Brownies με μαύρη σοκολάτα

 

Υλικά για 16 μερίδες

 

3/4 φλιτζανιού μαύρη σοκολάτα, σε κομμάτια

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1/3 φλιτζανιού βούτυρο

2 κουτ. της σούπας νερό

2 μεγάλα αυγά

1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Διαδικασία

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C και λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι. Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαύρη σοκολάτα, το βούτυρο και το νερό. Σιγοβράζουμε, μέχρι να λιώσουν το βούτυρο και η σοκολάτα. Ρίχνουμε το ζεστό μείγμα σε ένα μπολ και όσο ανακατεύουμε, προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, προσθέτοντας το εκχύλισμα βανίλιας και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Περιχύνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το μείγμα. Μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμο, κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.