Η υγιεινή διατροφή αυτήν την περίοδο είναι πιο σημαντική από ποτέ. Κι ενώ μπορεί να έχετε ταυτίσει την υγιεινή διατροφή με την κατανάλωση βαρετών και άνοστων τροφών, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Μάλιστα, η υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής μπορεί να σας ανοίξει έναν τελείως καινούργιο κόσμο γεμάτο ενδιαφέρουσες και απολαυστικές επιλογές που δεν είχατε σκεφτεί μέχρι πρότινος.

Αν, λοιπόν, ψάχνετε απλούς τρόπους να βελτιώσετε τη διατροφή της οικογένειάς σας, συνεχίστε το διάβασμα.

1. Περισσότερα φρούτα και λαχανικά σε κάθε γεύμα

 

Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά όχι μόνο προάγουν τη συνολική υγεία σας τροφοδοτώντας τον οργανισμό σας με βιταμίνες, αλλά επίσης σας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα, αφού είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Άλλωστε, είναι πολύ εύκολο να τα εντάξετε σε κάθε σας γεύμα: προσθέστε πιπεριές στην πρωινή ομελέτα σας, συνοδεύστε το μεσημεριανό σας με μια δροσερή σαλάτα και το βράδυ ρίξτε στο γιαούρτι σας μερικά κομμάτια φρούτων. Εναλλακτικά, προσπαθήστε σε κάθε γεύμα να τηρείτε τον κανόνα 50%, δηλαδή το μισό σας πιάτο να αποτελείται από λαχανικά.

2. Περισσότερες φυτικές ίνες

 

Οι φυτικές ίνες είναι ο απόλυτος σύμμαχός σας στην προσπάθειά σας να υιοθετήσετε μια πιο υγιεινή διατροφή, αφού αφενός ενισχύουν την καλή λειτουργία του εντέρου και της καρδιάς, δεσμεύοντας μεγάλο μέρος της χοληστερόλης, αφετέρου μένουν περισσότερο χρόνο στο έντερό σας και κατ’ επέκταση σας χορταίνουν περισσότερο από τις εύπεπτες τροφές. Τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια, τα τρόφιμα ολικής άλεσης και η βρώμη είναι εξαιρετικές πηγές φυτικών ινών που δεν πρέπει να λείπουν από το πιάτο σας.

3. Λιγότερα υψηλά επεξεργασμένα τρόφιμα

 

Προσπαθήστε να αποφεύγετε τα συσκευασμένα και υψηλά επεξεργασμένα τρόφιμα και να επιλέγετε μη επεξεργασμένες τροφές, όπως φρούτα, λαχανικά, άπαχα κρέατα και τρόφιμα ολικής άλεσης, ώστε να μην επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με πρόσθετα τροφίμων.

4. Μην ξεχνάτε τα «καλά» λιπαρά

 

Παρά το γεγονός ότι το λίπος έχει δαιμονοποιηθεί εδώ και μερικές δεκαετίες, καλό είναι να γνωρίζετε ότι δεν είναι όλα τα λίπη ίδια. Τα λιπαρά που εντοπίζονται στο ελαιόλαδο, τα καρύδια, το αβοκάντο, τη σαρδέλα, τον σολομό, το ταχίνι και τον λιναρόσπορο ενισχύουν την υγεία σας και αξίζει να τα συμπεριλάβετε στη διατροφή της οικογένειάς σας σας.

5. Προγραμματίστε τα σνακ σας

 

Η οργάνωση είναι βασική προϋπόθεση της επιτυχίας και αυτό ισχύει και για τη διατροφή της οικογένειάς σας σας. Ακόμη και τώρα που μένετε σπίτι, μικροί και μεγάλοι χρειάζεστε τα σνακ για να ανεβάσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας. Οι ανάλατοι ξηροί καρποί, το γιαούρτι, τα φρέσκα φρούτα και οι σαλάτες είναι εξαιρετικές επιλογές για ένα υγιεινό σνακ.