Είστε εσείς και ο σύντροφός σας έτοιμοι για ένα παιδί; Μπορεί να έχετε μιλήσει αόριστα για την επιθυμία σας κάποια στιγμή στο μέλλον να δημιουργήσετε την δική σας οικογένεια και να φέρετε στον κόσμο τα δικά σας παιδιά αλλά πώς θα γνωρίζετε αν είστε κατάλληλοι για να δημιουργήσετε μια οικογένεια; Εάν δεν μπορείτε να συμφωνήσετε στα ακόλουθα, τότε ίσως θα ήταν καλύτερο να το σκεφτείτε περισσότερο.

Είστε έτοιμοι να γίνετε γονείς;

Για να καταλάβετε αν είστε έτοιμοι να φέρετε στο κόσμο το δικό σας παιδί, είναι σημαντικό, μεταξύ άλλων, να αναλογιστείτε τα εξής:

*Βρίσκεστε στην ίδια σελίδα;

Πολλοί άνθρωποι έχουν σχεδόν έμφυτη την τάση να δημιουργήσουν την δική τους οικογένεια, σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να γίνεται δύσκολο για αυτούς να κατανοήσουν γιατί άλλοι δεν το θέλουν και τόσο. Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά είναι σημαντικό να συζητήσετε ανοιχτά και συγκεκριμένα με το σύντροφό σας για το ενδεχόμενο ενός παιδιού.

Εάν ο σύντροφός σας δεν θέλει να συζητήσει καν για το ενδεχόμενο ενός παιδιού, ούτε ακόμα και μετά από μερικές συζητήσεις στο πέρασμα του χρόνου, τότε μάλλον δεν βρίσκεστε στην ίδια σελίδα και θα πρέπει να το ξανασκεφθείτε.

*Στόχοι και πρόγραμμα

Μπορεί να θέλετε ένα μωρό σύντομα, αλλά ο σύντροφός σας δεν είναι ακόμα έτοιμος. Εάν ο σύντροφός σας επιμένει να κάνει πρώτα ένα τεράστιο βήμα στην καριέρα του τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια, ίσως θέλει να ταξιδέψει μετά ή έχει γενικότερα έχει ένα εντελώς διαφορετικό χρονοδιάγραμμα τότε είναι πιθανό ότι δεν είστε έτοιμοι ακόμα.

Παρόλο που οι σχέσεις αφορούν συμβιβασμό και ο συγχρονισμός μπορεί να μην είναι το παν, είναι ακόμα πολύ σημαντικό. Εάν και οι δύο δεν μπορείτε να συμφωνήσετε πότε να αποκτήσετε ένα παιδί, τότε μάλλον χρειάζεστε ακόμα χρόνο.

*Πώς βλέπετε την σχέση σας στο μέλλον;

Έχετε μιλήσει ποτέ με τον σύντροφό σας για το πώς φαντάζεστε την σχέση σας στο μέλλον; Αν δεν το έχετε κάνει, αποφεύγετε να το κάνετε και ειδικότερα δεν μπορείτε να φανταστείτε το μέλλον μαζί, τότε ίσως θα ήταν καλύτερο να το σκεφτείτε και πάλι και να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας.

Εάν εξακολουθείτε να είστε διστακτικοί ή να έχετε αμφιβολίες, μπορεί να πρέπει να δείτε ξανά από την αρχή κάποια ζητήματα στην σχέση.