Είναι θρεπτικά, ενυδατώνουν σε βάθος, προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία, καταπραΰνουν και προστατεύουν την επιδερμίδα. Το σωστό λάδι προσώπου μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει την επιδερμίδα σας, αρκεί να το εφαρμόζετε σωστά.

Όσα μπορεί να κάνετε λάθος με το λάδι προσώπου

*Δεν έχετε βρει αυτό που ταιριάζει στην επιδερμίδα σας

Ειδικά αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, μπορεί να τρομάζετε ακόμη και στη σκέψη του να εφαρμόσετε λάδι στο πρόσωπό σας. Ωστόσο, το κατάλληλο λάδι όχι μόνο μπορεί να ρυθμίσει τη λιπαρότητα, αλλά και να εξισορροπήσει την παραγωγή σμήγματος της επιδερμίδας σας, κάνοντάς τη λιγότερο λιπαρή. Πολλά λάδια προσώπου, λόγω του μοριακού τους βάρους, θυμίζουν περισσότερο σέρουμ, επομένως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Ποιο λάδι να επιλέξετε

Ξηρό δέρμα: αμυγδαλέλαιο, έλαιο αργκάν

Ευαίσθητο δέρμα: αλόη βέρα, λάδι χαμομηλιού

Κανονικό δέρμα: έλαιο αργκάν

Λιπαρό δέρμα: λάδι από κουκούτσια σταφυλιού (grapeseed oil), έλαιο jojoba

Μεικρό δέρμα: αμυγδαλέλαιο, έλαιο jojoba

Δέρμα με τάση για ακμή: λάδι ροδιού, λάδι αγριοτριανταφυλλιάς, tea tree oil

Ώριμο δέρμα: λάδι αγριοτριανταφυλλιάς

*Το εφαρμόζετε με λάθος σειρά

Ακόμη κι αν δεν έχετε μια τόσο περίπλοκη ρουτίνα περιποίησης όσο οι γυναίκες στην Κορέα, όπου αναπτύχθηκε και η τεχνική του layering στο δέρμα, σίγουρα έχετε αναρωτηθεί αρκετές φορές με ποια σειρά πρέπει να εφαμόζετε τα καλλυντικά σας. Ορίστε λοιπόν ποια σειρά πρέπει να ακολουθείτε στη βραδινή σας ρουτίνα περιποίησης.

  • Ντεμακιγιάζ
  • Πλύσιμο προσώπου με ήπιο καθαριστικό
  • Απολέπιση (περίπου 1 φορά την εβδομάδα)
  • Μάσκα ενυδάτωσης (περίπου 1 φορά την εβδομάδα)
  • Face mist
  • Serum
  • Ενυδατική κρέμα ή κρέμα νυκτός
  • Λάδι προσώπου

*Χρησιμοποιείτε μεγαλύτερη ποσότητα από όση πραγματικά χρειάζεται

Τρεις σταγόνες αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του προσώπου σας. Άλλωστε, η υφή και η σύσταση των λαδιών προσώπου είναι τέτοιες ώστε να απορροφώνται άμεσα και σε μεγαλύτερο βάθος από την επιδερμίδα.

*Το τρίβετε στο δέρμα σας

Το έντονο τρίψιμο τη στιγμή της εφαρμογής είναι ακατάλληλο όχι μόνο για τα λάδια αλλά και για όλα τα προϊόντα καθημερινής περιποίησης. Ρίξτε τρεις σταγόνες στην παλάμη του χεριού σας, τρίψτε τα δάχτυλά σας ώστε να το ζεστάνετε και ταμπονάρετέ το απαλά στην επιδερμίδα.

*Εφαρμόζετε τα αιθέρια έλαια απευθείας στο δέρμα

Ποτέ δεν πρέπει να εφαρμόζετε τα αιθέρια έλαια αδιάλυτα, καθώς μπορεί να σας δημιουργήσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Για να αποφύγετε λοιπόν τυχόν ερεθισμούς φροντίστε να τα αραιώνετε σε φυτικές βάσεις (π.χ. ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο, λάδι από σταφύλι) προτού τα εφαρμόσετε στην επιδερμίδα.