Η απολέπιση είναι το skincare μυστικό για δέρμα τόσο απαλό όσο του μωρού σας. Απομακρύνει από την επιδερμίδα σας τους ρύπους, τη σκόνη, το σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα, ενισχύει την ανάπλαση της επιδερμίδας και επιτρέπει στα προϊόντα περιποίησης που εφαρμόζετε στη συνέχεια να εισχωρήσουν βαθύτερα. Όπως καταλαβαίνετε, η απολέπιση είναι απαραίτητο βήμα στη ρουτίνα περιποίησής σας. Ας δούμε λοιπόν πώς θα την κάνετε σωστά.

Κάθε πότε

 

Το κάθε πότε πρέπει να κάνετε απολέπιση εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σας.

-Αν έχετε λιπαρή ή μεικτή επιδερμίδα: 2-3 φορές την εβδομάδα

-Αν έχετε κανονική επιδερμίδα: 1-2 φορές την εβδομάδα

-Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα: 1 φορά την εβδομάδα

-Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα: 2 φορές τον μήνα, με έξτρα προσοχή

Η καλύτερη στιγμή

 

Το βράδυ προτού ξαπλώσετε και αφού έχετε ξεβαφτεί

Βήμα βήμα η διαδικασία

 

  • Αφαιρέστε κάθε ίχνος μακιγιάζ από το πρόσωπό σας και βρέξτε το με χλιαρό νερό.
  • Βρέξτε τα χέρια σας και πάρτε ποσότητα ίση με ένα φουντούκι από το απολεπιστικό προϊόν.
  • Απλώστε το προϊόν κάνοντας απαλό μασάζ σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ. Οι περιοχές που μπορείτε να τρίψετε λίγο πιο έντονα είναι μέτωπο, πηγούνι και μύτη. Προσέξτε την περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ γιατί το δέρμα εκεί είναι πιο ευαίσθητο.
  • Ξεπλύνετε με νερό και σκουπίστε ταμποναριστά με μια βαμβακερή πετσέτα.
  • Εφαρμόστε μια ενυδατική μάσκα ή κρέμα.

Tip

 

Όταν απορροφηθεί το νερό και δεν γλιστράει το προϊόν στο πρόσωπο, βρέξτε ξανά τα χέρια σας και συνεχίστε να τρίβουμε κυκλικά, αυτή τη φορά με τις παλάμες σας, ασκώντας ήπια πίεση (αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, αποφύγετε αυτήν την κίνηση). Έπειτα, ξεβγάλετε το προϊόν με χλιαρό νερό, μέχρι να απομακρύνετε τους κόκκους του.

Ξέρατε ότι…

 

Κάθε ημέρα γεννιούνται νέα κύτταρα στην επιδερμίδα και ανεβαίνουν σιγά-σιγά στην επιφάνειά της, όπου και κερατινοποιούνται, σχηματίζοντας την κεράτινη στιβάδα. Αυτός ο κύκλος διαρκεί κατά μέσο όρο περίπου 30 ημέρες. Ωστόσο, καθώς μεγαλώνουμε αυτό το διάστημα αυξάνεται, με αποτέλεσμα τα παλιά κύτταρα να παραμένουν στην επιφάνεια περισσότερο και σε αυτά να προστίθενται τα επόμενα.