Όποιος πιστεύει ότι τα παιδιά ικανοποιούνται με το οτιδήποτε, μάλλον… δεν έχει γνωρίσει κάποιο από κοντά. Τα γούστα των μικρών μας δεν είναι απλώς συγκεκριμένα. Σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ πιο αυστηρά από τα δικά μας. Και η αμίμητη ειλικρίνειά τους, δεν μας αφήνει περιθώρια να αμφιβάλλουμε για το αν το δώρο μας τους άρεσε ή όχι. Πώς, λοιπόν, θα εξασφαλίσουμε ότι το σκίσιμο του χαρτιού περιτυλίγματος θα συνοδευτεί από επιφωνήματα ενθουσιασμού – και όχι απογοήτευσης – χωρίς παράλληλα να επενδύσουμε σε αυτό… ολόκληρο τον μισθό μας;

Πώς θα διαλέξω το τέλειο δώρο;

Σκεφτείτε το… κοινό σας

Όταν ο μικρός παραλήπτης του δώρου μας δεν είναι δικό μας παιδί, τα περιθώρια λάθους αυξάνονται σημαντικά. Και ένα από τα πλέον συνηθισμένα είναι να του προσφέρουμε ένα παιχνίδι που αγαπήσαμε μικροί, χωρίς να λάβουμε υπόψη μας αν είναι κατάλληλο για εκείνο – πρώτα από όλα για την ηλικία του. Για παράδειγμα, ένας έφηβος θα ξετρελαινόταν πράγματι για μια ELD Κονσόλα Arcade Mortal Combat, όμως ένα… δίχρονο παιδί θα προτιμούσε με βεβαιότητα ένα απαλό λούτρινο αρκουδάκι. Και φυσικά, η καταλληλότητα του παιχνιδιού δεν κρίνεται μόνο από το αν θα ενθουσιάσει ή όχι το παιδί, αλλά και από την ασφάλειά του για την ηλικία του.

 

Επενδύστε στην ποιότητα – όχι στην τιμή

Ακριβώς όπως συμβαίνει και με οποιοδήποτε άλλο προϊόν, τα πιο ποιοτικά παιχνίδια δεν είναι απαραίτητα και τα ακριβότερα. Και φυσικά, χάρη στο internet, είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε την ιδανικότερη ισορροπία ανάμεσα στα δύο. Για παράδειγμα, στο toyguru.gr, ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρονικό κατάστημα παιχνιδιών από όλο τον κόσμο, μπορούμε να βρούμε ποιοτικά προϊόντα, όπως τα βραβευμένα, υψηλής αισθητικής ξύλινα παιχνίδια Hape, σε «έξυπνες» τιμές.

Κάντε το δώρο-έκπληξη

Πώς μπορείτε να κρύψετε ένα δώρο στο… δώρο του; Επιλέγοντας ένα παιχνίδι που θα συνδυάζει τη διασκέδαση με τη μάθηση. Όχι, δεν πρόκειται να το βαρεθεί. Επιτραπέζια, παζλ και έξυπνα εκπαιδευτικά παιχνίδια, όπως εκείνα της Geomag και της Eureka, είναι βέβαιο ότι θα το συναρπάσουν, ενώ παράλληλα θα το βοηθούν να αναπτύξει νέες δεξιότητες. Πόσο καλύτερο μπορεί να γίνει ένα δώρο;

Ας μην τα δει… διπλά

Έχει συμβεί σε όλους. Επιλέξατε ένα παιχνίδι που ήσασταν σίγουροι ότι θα του αρέσει. Και πράγματι, του άρεσε. Τόσο, ώστε να το έχει ήδη! Το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε όταν πρόκειται για το δικό μας παιδί. Ναι, ξέρουμε τα παιχνίδια του (ακόμη και αν έχουμε χάσει το λογαριασμό), όμως πολλές φορές η νέα μας αγορά μοιάζει τόσο πολύ με αυτά που έχει ήδη στη διάθεσή του, ώστε λίγες ώρες μετά το άνοιγμα της συσκευασίας να έχει επιστρέψει ήδη στα παλιά του παιχνίδια. Πώς μπορούμε, λοιπόν, να το αποφύγουμε; Επιλέγοντας δώρα που δεν είναι συνηθισμένα στην ελληνική αγορά, όπως τα παιχνίδια από όλο τον κόσμο που μπορούμε να βρούμε στο toyguru.gr, εξασφαλίζουμε ότι το μικρό μας θα ξαφνιαστεί ευχάριστα. Εμείς ξεχωρίσαμε τις κούκλες Our Generation – με το «ψαγμένο» styling και τα λαμπερά αξεσουάρ που θα εντυπωσιάσουν κάθε μικρή φασιονίστα – αλλά και τις δημιουργικές προτάσεις της σειράς Nebulous Stars. Τα δε μικρότερα πιτσιρίκια είναι σίγουρο πως θα λατρέψουν τα αξιαγάπητα και οικολογικά λούτρινα της Keel.

Ίσοι προς ίσους

Τι λαμβάνετε υπόψη σας όταν επιλέγετε δώρα για τους φίλους σας; Κατά πάσα πιθανότητα, τα ενδιαφέροντά τους φιγουράρουν κάπου στις πρώτες θέσεις. Το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και όταν οι παραλήπτες απέχουν πολύ από την ενηλικίωση. Αν ο μικρός αποδέκτης του δώρου σας είναι φαν της μίμησης «των μεγάλων», οι ξύλινες κουζίνες της Kidkraft και τα ρεαλιστικά εργαλεία και κουζινικά της Smoby και της Playgo θα του επιτρέψουν να… μαγειρέψει ό,τι τραβάει η ψυχή του, χωρίς να έρθει σε επαφή με μάτια και κατσαρόλες. Αν πάλι προτιμά τις… υψηλές ταχύτητες, τα πατίνια και τα τρίκυκλα της Globber το περιμένουν στο toyguru.gr. Μαζί με αυτά, στο ηλεκτρονικό κατάστημα μπορούμε να βρούμε κούκλες, βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, μουσικά παιχνίδια, αθλητικά, δημιουργικές δραστηριότητες, τηλεκατευθυνόμενα και οχήματα, τουβλάκια, παιχνίδια εξωτερικού χώρου, επιτραπέζια, παζλ ή ακόμη και arcade για παιδιά… κάθε ηλικίας.

Ποντάρετε στο σιγουράκι

Και τι κάνουμε όταν δεν γνωρίζουμε και τόσο καλά το παιδάκι που θα ανοίξει το δώρο μας; Τα πράγματα είναι πιο απλά από ό,τι πιστεύετε: Οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών θα γίνουν και… δικοί σας, αφού κανένα πιτσιρίκι δεν θα μπορέσει να αντισταθεί στη Μάσα και τον Αρκούδο, την Peppa, τον Super Mario, τον Spiderman, τους χαρακτήρες από τον μαγικό κόσμο της Disney και αμέτρητες ακόμη αγαπημένες φιγούρες που βρίσκουν τη θέση τους στον τεράστιο κατάλογο του toyguru.gr.

Μπορεί φέτος τα χριστουγεννιάτικα ψώνια μας να μη μας βρουν στις… αγορές, όμως θα πραγματοποιηθούν ακόμη μεγαλύτερη ευκολία, ασφάλεια πληρωμών, αξιοπιστία και ταχύτητα. Ηλεκτρονικά καταστήματα όπως το toyguru.gr μας επιτρέπουν να πραγματοποιήσουμε τις αγορές μας άνετα, από όπου και αν βρισκόμαστε, από τον υπολογιστή, το tablet ή το κινητό – ενώ παράλληλα εξοικονομούμε και χρήματα.

Ανακαλύψτε το toyguru.gr εδώ.