Το τροπικό φρούτο της μπανάνας είναι γνωστό για τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας. Περιέχει βιταμίνες Α και C, μαγνήσιο και είναι ίσως η πιο διάσημη πηγή καλίου. Παράλληλα, είναι σούπερ γευστική και αποτελεί έναν υγιεινό τρόπο να ικανοποιήσουμε την επιθυμία μας για κάτι γλυκό. Μάλιστα, η μπανάνα μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ένα υπέροχο κέικ.

Συνταγή για κέικ μπανάνας

 

Υλικά για 5 μερίδες

 

2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αυγά

1 κουτ. της σούπας μαγειρική σόδα

2/3 φλιτζάνια βουτυρόγαλα

1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο

1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

3/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

4 μπανάνες, ξεφλουδισμένες και λιωμένες

1/2 φλιτζάνια τριμμένα αμύγδαλα

λίγο αλάτι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο και τις ζάχαρες, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στο μεγάλο μπολ ρίχνουμε και χτυπάμε τα αυγά ένα τη φορά. Ρίχνουμε επίσης τις μπανάνες σε φέτες. Προσθέτουμε το μείγμα στο μικρό μπολ μαζί με το βουτυρόγαλα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο αμύγδαλο. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα και ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα κέικ. Ψήνουμε για 30 λεπτά και μόλις το κέικ μας είναι έτοιμο, το αφήνουμε σε μία πετσέτα για να κρυώσει.