Είναι γνωστό, ότι τα παιδιά, ειδικά στην νηπιακή ηλικία, «μαγεύονται» από τον χριστουγεννιάτικο στολισμό και συχνά το πλησιάζουν θέλοντας να το εξερευνήσουν, παίζοντας ή ακόμα και τραβώντας τα στολίδια από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να βοηθήσετε το μικρό σας να απολαύσει τον στολισμό με ασφάλεια.. Μερικοί τρόποι για να τα καταφέρετε περιλαμβάνουν:

*«Μπλοκάρετε» την πρόσβαση στο δέντρο με δώρα

Δοκιμάστε να τυλίξετε πολλά ψεύτικα δώρα και να τα τοποθετήσετε ακριβώς κάτω από το δέντρο σας, περιμετρικά και δημιουργώντας ένα φυσικό εμπόδιο, που δεν θα μπορεί να προσπεράσει το παιδί. Θα ήταν καλύτερο τα «δώρα» που θα τοποθετήσετε στο έδαφος να έχουν μέσα κάτι βαρύ ώστε να μην μπορεί να τα μετακινήσει το παιδί.

Τα κουτιά που θα τοποθετήσετε ακριβώς από πάνω είναι καλύτερα να είναι άδεια, ώστε σε περίπτωση που το παιδί τα αγγίξει και τελικά πέσουν να μην δημιουργηθεί ανησυχία. Έτσι το παιδί θα μείνει μακριά από το δέντρο, χωρίς όμως να χαλάτε την διακόσμηση.

Μην ξεχάσετε να τυλίξετε τα δώρα σας με πολύχρωμα χαρτιά, που θα τραβήξουν την προσοχή του και θα θέλει να τα περιεργαστεί. Έτσι κρατάτε το παιδί μακρυά από το δέντρο, αποσπώντας την προσοχή του.

*Ένα δέντρο μόνο για τα παιδιά

Γιατί να στολίσετε μόνο ένα δέντρο; Ξεκινήστε από το δέντρο που στολίζετε στο σαλόνι σας και έπειτα βοηθήστε τα παιδιά να στολίσουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο δέντρο, που μπορεί να έχουν ακόμα και στο δωμάτιό τους.

Μπορείτε να δοκιμάσετε ένα δέντρο πιο ελαφρύ και μικρότερων διαστάσεων ή αν θέλετε να ενισχύσετε την δημιουργικότητά τους ενθαρρύνετέ τα να δημιουργήσουν το δικό τους..

Κόψτε ένα πράσινο χαρτόνι σε σχήμα δέντρου, κόψτε έπειτα από κόκκινο χαρτόνι μπάλες και στολίδια και δημιουργήστε τα δικά σας φωτάκια, κόβοντας μικρά κομματάκια από χαρτόνι γκοφρέ. Αφού ολοκληρώσετε το δέντρο σας, μπορείτε να το τοποθετήσετε στον τοίχο και να αφήσετε τα παιδιά να το απολαύσουν.