Ιδιαίτερα ευρύ είναι το φάσμα των παραγόντων που επηρεάζουν την γονιμότητα ενός ατόμου, με αποτέλεσμα ορισμένες φορές, η περίπτωση να είναι σύνθετη και να μην μπορούμε να αναγνωρίσουμε την «ρίζα» του προβλήματος. Ωστόσο, νέα ερευνητικά δεδομένα επισημαίνουν ότι όλα όσα καταναλώνουμε μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα γονιμότητας.

Γονιμότητα και διατροφή

Ενώ υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που πιστεύεται ότι βελτιώνουν τις πιθανότητες σύλληψης, υπάρχουν άλλα που μπορούν να την επηρεάσουν αρνητικά.. Όπως λέει και η παροιμία, είμαστε όλα όσα τρώμε. Εάν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να επανεξετάσετε τη διατροφή σας και να εντάξετε σε αυτήν περισσότερα τρόφιμα που θα σας ευνοήσουν:

*Πολλά φρούτα και λαχανικά

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από το Harvard School of Public Healthy, είναι σημαντικό για τις γυναίκες που θέλουν σύντομα να γίνουν μανούλες να διασφαλίσουν ότι το μισό από το πιάτο τους περιλαμβάνει φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Τα ωμά φρούτα και λαχανικά αποτελούν πλούσια πηγή γλουταθειόνης, η οποία μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα των ωοθυλακίων μιας γυναίκας.

*Πρωτεΐνη αλλά.. ποια;

Η κατανάλωση πρωτεϊνών είναι ευεργετική για την συνολική εικόνα της υγείας σας και όχι μόνο για τα επίπεδα γονιμότητας. Ωστόσο, ορισμένες πηγές πρωτεϊνών είναι καλύτερες από άλλες. Μειώστε την πρόσληψη κόκκινων κρεάτων, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους και να διαταράξει τα επίπεδα οιστρογόνων.

Η ίδια μελέτη που έγινε από το Harvard School of Public Healthy, διαπίστωσε ότι τα προβλήματα γονιμότητας ήταν 39% πιθανότερα σε γυναίκες που κατανάλωναν υψηλότερα ποσοστά ζωικών πρωτεϊνών. Ως εκ τούτου, οι φυτικές πρωτεΐνες θα ήταν καλύτερη επιλογή και μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε φασόλια, ξηρούς καρπούς ή και tofu.