Το γεγονός ότι αυτήν την περίοδο μένετε σπίτι δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραλείψετε το πρωινό σας γεύμα, το οποίο τροφοδοτεί τον οργανισμό σας με την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσετε δυναμικά την ημέρα. Παράλληλα, το πρωινό έχει παρατηρηθεί ότι μειώνει τις λιγούρες κατά τη διάρκεια της ημέρας, βοηθώντας σας έτσι να αποφύγετε το ανθυγιεινό τσιμπολόγημα και κατ’ επέκταση την υπερκατανάλωση τροφής.

Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, το πρωινό είναι απαραίτητο προκειμένου να έχετε ενέργεια αλλά και να καταφέρετε να χάσετε βάρος. Αρκεί βέβαια να επιλέγετε έξυπνα το τι βάζετε στο πιάτο σας.

Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές θα είστε σε θέση να φτιάξετε ένα πρωινό που πέρα από θρεπτικό θα είναι και ιδανικό για απώλεια βάρους.

*Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές τόσο για την υγεία σας όσο και για τη σιλουέτα σας. Παίζουν σημαντικό ρόλο στη βραδύτερη απορρόφηση της γλυκόζης στο αίμα, με αποτέλεσμα να μην αυξάνεται πολύ το σάκχαρό σας όταν τις συμπεριλαμβάνετε στα γεύματά σας, βοηθούν σημαντικά στην εύρυθμη λειτουργία του εντέρου σας και ενισχύουν το αδυνάτισμα.

Ο τρόπος με τον οποίο οι φυτικές ίνες βοηθούν στην απώλεια βάρους έχει να κάνει με το γεγονός ότι σας χορταίνουν για περισσότερη ώρα. Οι φυτικές ίνες είναι άπεπτες ουσίες, δηλαδή ο οργανισμός δεν μπορεί να τις χωνέψει. Συγκεκριμένα, απορροφούν νερό, φουσκώνουν, αυξάνοντας κατά πολύ τον όγκο τους, και ως αποτέλεσμα μένουν περισσότερο χρόνο στο έντερό σας και κατ’ επέκταση σας χορταίνουν περισσότερο από τις εύπεπτες τροφές.

Τα φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, τα τρόφιμα ολικής άλεσης και η βρώμη είναι τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες που μπορούν εύκολα να ενταχθούν στο πρωινό σας.

*Συμπεριλάβετε την πρωτεΐνη στο γεύμα σας

Οι πρωτεΐνες είναι ίσως το πιο γνωστό συστατικό που εμπεριέχεται στα προγράμματα απώλειας βάρους και όχι άδικα αφού βοηθούνν στον έλεγχο του σακχάρου, περιορίζουν την πείνα και έχουν λίγες θερμίδες. Συγκεκριμένα, ένα γραμμάριο πρωτεΐνης αποδίδει στον οργανισμό σας τέσσερις θερμίδες, σε αντίθεση με το λίπος που αποδίδει εννέα.

Το γιαούρτι, τα αυγά και τα μανιτάρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και αξίζει να τα συμπεριλάβετε στο πρωινό σας προκειμένου να ενισχύσετε το αδυνάτισμά σας.

*Μείνετε μακριά από τις υγρές θερμίδες

Οι θερμίδες που περιέχονται στα υγρά είναι εχθρός της σιλουέτας σας, αφού δεν απαιτούν μάσημα και είναι εύκολο να σας οδηγήσουν στην υπερκατανάλωση χωρίς μάλιστα να σας χορτάσουν. Ενώ ο καφές είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πρωινού (πώς αλλιώς θα ξυπνήσετε άλλωστε;), η ζάχαρη και η κρέμα εκτός από γεύση προσθέτουν και πολλές περιττές θερμίδες. Ειδικά αν πίνετε πολλούς καφέδες κατά τη διάρκεια της ημέρας, ξεκινώντας να πίνετε τον καφέ σας σκέτο θα γλιτώσετε σημαντικό αριθμό θερμίδων. Αρχικά, μπορεί να σας φανεί πικρός, αν δώσετε όμως λίγο χρόνο στον εαυτό σας, θα συνηθίσετε.