Κάπου μεταξύ της φροντίδας του μωρού σας και των ξάγρυπνων νυχτών, είναι απολύτως φυσιολογικό να μην αισθάνεστε την ίδια ερωτική διάθεση με παλαιότερα. Άλλωστε, η περίοδος μετά τον τοκετό είναι μια φάση αποκατάστασης για το σώμα σας, το οποίο άλλαξε σημαντικά κατά την εγκυμοσύνη. Παράλληλα, η σχέση με τον σύντροφό σας έχει περάσει σε ένα νέο επίπεδο και πρέπει να βρείτε εκ νέου τις ισορροπίες, αφού πλέον δεν είστε μόνο ερωτικοί σύντροφοι, αλλά και συνεργάτες μπροστά στο προκλητικό έργο της ανατροφής και στήριξης ενός παιδιού. Και ενώ όλα αυτά δεν δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για μια νύχτα… πάθους, υπάρχουν τρόποι να βελτιώσετε την ερωτική σας ζωή μετά τον τοκετό.

Πώς θα βελτιώσετε την ερωτική σας ζωή μετά τον τοκετό

 

 

*Εστιάστε στην επικοινωνία

 

Αυτήν την περίοδο χρειάζεται να καταβάλετε τη μεγαλύτερη προσπάθεια για να διατηρήσετε τη σεξουαλική σας ζωή (αυτό θα εξαρτηθεί και από τη μέχρι τότε ποιότητα της σχέσης σας). Μην ξεχνάτε ότι η επικοινωνία για το πώς νιώθετε είναι η βασική προϋπόθεση για μια καλή σεξουαλική ζωή.

*Δημιουργήστε ατμόσφαιρα

 

Εκμεταλλευτείτε τις ώρες που κοιμάται το μωρό για να περάσετε χρόνο οι δυο σας. Βάλτε μουσική, χαμηλώστε τον φωτισμό και ανάψτε κεράκια, ώστε να δημιουργήσετε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

*Νιώστε όμορφα

 

Παρά το γεγονός ότι πολλές celebrities ποζάρουν με γραμμωμένους κοιλιακούς λίγους μήνες μετά τον τοκετό, τέτοιες εικόνες απέχουν κατά πολύ από την πραγματικότητα. Το σώμα σας χρειάζεται χρόνο μέχρι να επιστρέψει στην προ εγκυμοσύνης κατάστασή του και προτεραιότητά σας αυτήν την περίοδο πρέπει να είναι η δική σας υγεία και φυσικά η υγεία του μωρού σας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραμελήσετε τον εαυτό σας. Απολαύστε ένα χαλαρωτικό ντους, περιποιηθείτε το δέρμα και τα μαλλιά σας και αυτόματα θα νιώσετε ομορφότερα. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι η αυτοπεποίθηση και η ομορφιά πηγάζουν από μέσα μας!

*Πάρτε πρωτοβουλία

 

Αντί να σκέφτεστε όλα τα πιθανά σενάρια για τους λόγους που η ερωτική σας ζωή έχει πάρει… την κάτω βόλτα, δοκιμάστε να προσεγγίσετε ερωτικά εσείς τον σύντροφό σας.

*Επαναπροσδιορίστε την έννοια του ρομαντισμού

 

Αντί να εστιάσετε αποκλειστικά στο να δημιουργήσετε ξανά αυτό που λειτουργούσε όταν ήσαστε οι δυο σας, ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσετε τον ρομαντισμό. Με ένα νέο μωρό στο σπίτι, μερικές φορές ένας καλύτερος, πιο εφικτός στόχος είναι να βρείτε γλυκούς και οικείους τρόπους για να δείχνετε την αγάπη και την τρυφερότητά σας καθημερινά. Κοιμηθείτε αγκαλιά, φιληθείτε μόλις ξυπνήσετε και χαϊδέψτε ο ένας τον άλλο με κάθε ευκαιρία. Μερικές φορές οι μικρές κινήσεις αγάπης είναι αρκετές για να επαναφέρουν τον ρομαντισμό στη σχέση σας και να βελτιώσουν την ερωτική σας ζωή.