Προκειμένου να χάσετε βάρος πρέπει να καίτε περισσότερες θερμίδες από όσες προσλαμβάνετε, εξασφαλίζοντας έτσι θερμιδικό έλλειμμα. Η γυμναστική μπορεί να κάνει τη διαφορά στην προσπάθειά σας να αδυνατίσετε, βοηθώντας σας να κάψετε περισσότερες θερμίδες. Ωστόσο, από μόνη της δεν είναι αρκετή για αποτελεσματικό αδυνάτισμα.

Πολλοί άνθρωποι τείνουν να υπερεκτιμούν τις θερμίδες που έκαψαν κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης, θεωρώντας ότι έχουν το «ελεύθερο» να φάνε όσο θέλουν στη συνέχεια. Αυτός ο τρόπος σκέψης όμως όχι μόνο δεν οδηγεί σε απώλεια βάρους, αλλά μπορεί να προκαλέσει ακόμη και αύξηση του βάρους σας.

Γιατί η γυμναστική είναι σύμμαχος στο αδυνάτισμα

 

Η σωματική άσκηση αποδεδειγμένα προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία σας. Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διάφορων ασθενειών, όπως οι καρδιοπάθειες, ο διαβήτης, η παχυσαρκία και η οστεοπόρωση, ενώ επίσης είναι ευεργετική για την ψυχική σας υγεία, καθώς βοηθάει στη διαχείριση του στρες και στην εκτόνωση.

Επίσης, όταν χάνετε βάρος, στόχος σας είναι να μεγιστοποιήσετε την απώλεια λίπους και παράλληλα να ελαχιστοποιήσετε την απώλεια μυϊκής μάζας.

Σε αυτό ακριβώς βοηθάει η γυμναστική: ένα πρόγραμμα σωματικής άσκησης (cardio και μυϊκής ενδυνάμωσης) συνδυαστικά με τη δίαιτά σας, θα σας βοηθήσει να κάψετε λίπος και να διατηρήσετε τη μυϊκή σας μάζα. Ακόμη και αν δεν δείτε άμεση απώλεια κιλών στη ζυγαριά σας, μπορεί να δείτε τα ρούχα σας να σας εφαρμόζουν διαφορετικά, αφού ναι μεν χάνετε λίπος, αλλά αυξάνετε παράλληλα τους μυς σας.

Επιπλέον, η γυμναστική βελτιώνει τη στάση του σώματός σας, τη γενικότερη υγεία του και τον μεταβολισμό σας, όχι απλώς τα κιλά σας.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν η άσκηση δεν εξασφαλίζει από μόνη της αδυνάτισμα, έχει σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό σας.