Αν το δέρμα σας έχει αίσθηση «τραβήγματος, θαμπή όψη,  άγρια υφή ή ακόμη και κνησμό, πρέπει να αναλάβετε άμεσα δράση. Η ρουτίνα περιποίησής σας, η ενυδάτωση του οργανισμού σας και η διατροφή σας είναι καθοριστικοί παράγοντες για την υγεία του δέρματός σας. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να αποκτήσετε απαλό και υγιές δέρμα, ακολουθώντας τα παρακάτω 5 βήματα.

Απαλό και υγιές δέρμα σε 5 βήματα

 

1ο βήμα – Μην παραμελείτε την απολέπιση

 

Η απολέπιση είναι ο πιο κλασικός και αποτελεσματικός τρόπος να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα και να αναζωογονήσετε την επιδερμίδα σας. Απλώστε μια γενναία ποσότητα scrub στα χέρια σας και εφαρμόστε το κάνοντας απαλές και κυκλικές κινήσεις σε όλο το σώμα σας ενώ είστε στο ντους. Αν δεν έχετε scrub, μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα το δικό σας, ανακατεύοντας 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη με 1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο.

2ο βήμα – Αποφύγετε το καυτό νερό

 

Όσο απολαυστικό και αν είναι ένα ντους με καυτό νερό, πρέπει να το αποφεύγουμε αν θέλουμε λαμπερό δέρμα. Το πολύ ζεστό νερό καταστρέφει τον υδρολιπιδικό φραγμό και απομακρύνει τα φυσικά έλαια του δέρματος. Έτσι, η επιδερμίδα μας αφυδατώνεται πιο εύκολα και γίνεται πιο ευαίσθητη. Προτιμούμε, λοιπόν, το χλιαρό νερό που προσεγγίζει τη φυσική θερμοκρασία του σώματος.

3ο βήμα – Επιλέξτε τη σωστή ενυδατική

 

Πολλές συνθέσεις, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε νερό δρουν μόνο επιφανειακά, με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει γρήγορα την υγρασία του. Δεδομένου μάλιστα ότι τους χειμερινούς μήνες το δέρμα τείνει να γίνεται πιο ξηρό, θα χρειαστείτε μια πλούσια ενυδατική σύνθεση προκειμένου να εξασφαλίσετε ότι η επιδερμίδα σας παίρνει όλη τη φροντίδα που χρειάζεται.

4ο βήμα – Ενυδατωθείτε εκ των έσω

 

Όποια ενυδατική σύνθεση και να επιλέξετε, δεν πρόκειται να δείτε το δέρμα σας υγιές και λαμπερό αν δεν ενυδατώσετε εκ των έσω τον οργανισμό σας. Φροντίστε, λοιπόν, να πίνετε περίπου 2 λίτρα νερό κάθε ημέρα.

5ο βήμα – Υιοθετήστε μια ισορροπημένη διατροφή

 

Τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά συμβάλλουν στην ενυδάτωση του οργανισμού σας και παράλληλα τον εφοδιάζουν με τις απαραίτητες βιταμίνες, οι οποίες χαρίζουν φυσική λάμψη στο δέρμα σας. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η βιταμίνη C παίζει βασικό ρόλο στην παραγωγή του κολλαγόνου.