Σίγουρα θα έχετε ακούσει για τα πολλά οφέλη που χαρίζει η αισιοδοξία τόσο στο μυαλό όσο και στο σώμα. Επιστημονικές μελέτες αναφέρουν ότι όσοι βλέπουν τα πράγματα πιο αισιόδοξα τείνουν να έχουν καλύτερες δεξιότητες αντιμετώπισης του στρες, ισχυρότερη ανοσία και χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Αισιόδοξη μέσω «εντοπισμού και αντικατάστασης»

Μερικές από τις πιο κοινές στρατηγικές που μπορείτε να υιοθετήσετε για να ξεκινήσετε να βλέπετε τις καταστάσεις πιο θετικά, περιλαμβάνουν τον εντοπισμό των αρνητικών σκέψεων και την αντικατάστασή τους από πιο αισιόδοξες.

Αν και μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο, θα διαπιστώσετε ότι αυτή η διαδικασία εντοπισμού και αντικατάστασης θα τείνει να γίνεται ολοένα και πιο σύντομη, όπως και αυτοματοποιημένη έως ότου γίνει εντελώς φυσική.

Για να καταφέρετε να γίνετε λίγο πιο αισιόδοξη, μην ξεχνάτε να:

#1 Πώς εξηγείτε εσείς τα συμβάντα;

Τα αισιόδοξα άτομα τείνουν να έχουν ένα θετικό «επεξηγηματικό» στυλ.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να αναλύσετε με το σωστό τρόπο τα γεγονότα που μπορεί να συμβαίνουν καθημερινά και διασφαλίστε ότι αναγνωρίζετε στον εαυτό σας όλα τα θετικά του στοιχεία, δίχως να αποδίδετε τα θετικά γεγονότα μόνο σε εξωτερικούς παράγοντες.

#2 Πώς μιλάτε στον εαυτό σας;

Εάν οι εσωτερικές σας σκέψεις είναι αρνητικές, τότε η αυτοεκτίμησή σας όπως και η διάθεσή σας μπορεί να επηρεαστούν αρνητικά. Ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να δώσετε σημασία στις σκέψεις σας, εξερευνώντας κάθε μία σχολαστικά.

Όταν διαπιστώνετε ότι σκεφτήκατε κάτι αρνητικό, τότε δοκιμάστε να το αντικαταστήσετε με μια πιο θετική σκέψη. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και έπειτα σκεφτείτε μια πιο θετική έκβαση.

3# Μην εγκαταλείπετε το χιούμορ σας

«Σύμμαχός» μας στους δύσκολους αυτούς καιρούς είναι το χιούμορ μας, που χαρίζει ζωντάνια στην ζωή μας. Ακόμα και όταν αντιμετωπίζετε προκλήσεις, είναι σημαντικό να παραμείνετε «ανοιχτή» στο γέλιο και τη διασκέδαση.

Αντιμετωπίζοντας ακόμα και μια δύσκολη κατάσταση με χιούμορ, πιθανότατα το άγχος σας θα μειωθεί σημαντικά και θα μπορείτε να δείτε την κατάσταση πιο ψύχραιμα και λογικά