Αν και οι ραγδαίοι ρυθμοί φαίνεται να είναι το «must» της καθημερινότητας είναι σημαντικό να ξεκινάμε τις ημέρες μας λίγο πιο.. αργά, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ξεκινήστε αργά, ξεκινήστε με διαλογισμό

Η καθημερινά ρουτίνα συνήθως ξεκινά με μια απότομη κίνηση για να καταφέρουμε να σηκωθούμε και έπειτα ξεκινά το αμφιλεγόμενο multi-tasking, που μπορεί να περιλαμβάνει τον έλεγχο μηνυμάτων και email ενώ βουρτσίζουμε τα δόντια μας, μέχρι και το ντύσιμο των παιδιών ή την τακτοποίηση των παιχνιδιών τους.

ν και αυτή η στρατηγική φαίνεται να αποδίδει, στην πραγματικότητα ίσως και να πρέπει να το σκεφτούμε μια δεύτερη φορά και να στραφούμε στον διαλογισμό…

Γιατί είναι ο καλύτερος τρόπος;

Εάν ξεκινήσετε την ημέρα σας βιαστικά, τότε είναι πολύ πιθανό να συνεχίσετε έτσι μέχρι το τέλος της. Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζουν ερευνητές, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να αφιερώνουμε λίγα λεπτά κάθε πρωί προκειμένου να ξεκινάμε την ημέρα μας σωστά.

Ένας τρόπος για να «κόψουμε» ταχύτητα και να διατηρήσουμε αρμονικό ρυθμό καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας, είναι ο διαλογισμός, που μας βοηθά να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στην παρούσα στιγμή , δίχως να τρέχουμε νοητά σε μελλοντικά σενάρια.

Εκτός της πολύτιμης αυτής επιβράδυνσης, ο διαλογισμός παρέχει πολλά οφέλη. Ακόμα και αν έχετε να αντιμετωπίσετε μια δύσκολη ημέρα με πολλές υποχρεώσεις, ο διαλογισμός μπορεί να ενισχύσει την συγκέντρωσή σας, να μειώσει το άγχος και σας δώσει μια χαλαρωτική ώθηση.

Μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην εξομάλυνση του άγχους, της κατάθλιψης, της αϋπνίας και του πόνου. Αυτό συμβαίνει επειδή ο διαλογισμός μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο εγκέφαλός σας, επηρεάζοντας έτσι τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το άγχος που αποτελεί δυστυχώς αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας.

Πέντε λεπτά αρκούν

Αντί να επιταχύνετε, δοκιμάστε να ξεκινήσετε την ημέρα σας χαλαρώνοντας και θα διαπιστώσετε ότι μετά το πέρας αυτών των πέντε λεπτών, θα νιώσετε καλύτερα προετοιμασμένοι και πιο αισιόδοξοι να αντιμετωπίσετε την νέα ημέρα μπροστά σας.