Υλικά

Για 4-6 μερίδες

400 γρ. ρεβίθια
1 φύλλο δάφνης
1 ξερό κρεμμύδι
2 μέτρια καρότα καθαρισμένα
8 ντοματίνια βελανίδια κομμένα στη μέση κατά μήκος
3 αγγουράκια μικρά
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
Πράσινες ξιδάτες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
Χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμό ενός λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζετε τα ρεβίθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. Την επομένη τα στραγγίζετε και τα βράζετε με το φύλλο δάφνης φροντίζοντας να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν.
Τα στραγγίζετε, αφαιρείτε τη δάφνη, τα αλατίζετε και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
Στο μεταξύ καθαρίζετε το κρεμμύδι και το κόβετε σε λεπτές φέτες. Πλένετε καλά τα αγγουράκια και τα κόβετε σε μικρούς κύβους. Καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβετε επίσης σε κυβάκια.
Ρίχνουμε τα ρεβίθια σε βαθύ μπολ σερβιρίσματος και προσθέτουμε όλα τα υλικά της σαλάτας.
Αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού και σερβίρετε.