Μαμά, εργαζόμενη, σύζυγος και νοικοκυρά. Ανάμεσα σε τόσες υποχρεώσεις, ακόμα και η προσωπική σας φροντίδα μπορεί να μοιάζει μπελάς. Πόσω μάλλον αν είστε νέα μαμά. Η πρωτόγνωρη καθημερινότητά σας είναι τόσο πιεσμένη, που η περιποίηση φαντάζει πολυτέλεια. Ωστόσο, με καλό προγραμματισμό και με μερικά εύκολα και οικονομικά beauty tips θα αποκτήσετε σε ελάχιστα λεπτά μια επιμελημένη, λαμπερή και όμορφη εμφάνιση.

Θέλετε να κάνετε τις βλεφαρίδες σας να φαίνονται πιο πλούσιες; 2’

 

Δεδομένου ότι οι τεχνητές θέλουν αρκετές ώρες για την τοποθέτησή τους αλλά και οι ψεύτικες θέλουν εκπαίδευση και σταθερό χέρι, κάντε το εξής απλό κόλπο: ρίξτε σε μια μπατονέτα baby powder και περάστε τη στις βλεφαρίδες σας. Στη συνέχεια, απλώστε κανονικά τη μάσκαρα. Η πούδρα θα πολλαπλασιάσει τον όγκο των βλεφαρίδων και η μάσκαρα θα σφραγίσει το αποτέλεσμα.

Καλύψτε τυχόν λευκές τρίχες με μια σκιά 2’

Αν εντοπίσατε κάποιες άσπρες τρίχες, μην πανικοβάλλεστε. Αν δεν θέλετε να φαίνονται (μην ξεχνάτε ότι τα γκρίζα μαλλιά είναι μία από τις πιο δυνατές τάσεις των τελευταίων χρόνων), αντιγράψτε αυτήν την απλή λύση που θα λύσει προσωρινά το θέμα: διαλέξτε μία από τις σκιές σας που μοιάζει με το χρώμα σας, βουτήξτε το πινελάκι της καλά σε αυτή προκειμένου να αποσπάσετε μια αρκετά γενναία ποσότητα και περάστε το στα λευκά που θέλετε να καλύψετε.

Μεταμορφώστε τα σκασμένα χείλη σας με ένα υγρό πετσετάκι 1’

Τον χειμώνα τα χείλη μας είναι επιρρεπή στο ξεφλούδισμα και την αφυδάτωση. Κάντε τα λεία στη στιγμή με ένα βρεγμένο κομμάτι πετσέτας. Προσοχή ωστόσο, μην ασκείτε δύναμη και μην αφιερώσετε πάνω από μερικά δευτερόλεπτα για να μην τα τραυματίσετε. Στη συνέχεια, ενυδατώστε τα με άφθονο λιπ μπαλμ.

Χαρίστε αστραφτερή λάμψη στα πόδια σας με μια σκιά 5′

Η Τζένιφερ Ανιστον απλώνει άφθονο έλαιο στα καλλίγραμμα πόδια της προκειμένου να δείχνουν λεία και λαμπερά. Ακολουθήστε το παράδειγμά της χρησιμοποιώντας μπέιμπι όιλ. Αν σας έχει τελειώσει, ξύστε την επιφάνεια του μπρόνζερ σας και αναμείξτε τη σκόνη με ένα γαλάκτωμα σώματος. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο ή ίσως ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Ανακουφίστε το ερεθισμένο δέρμα σας με τη βρόμη που έχει περισσέψει 12′

Η βρασμένη βρόμη από το πρωινό που έχει περισσέψει είναι ό,τι πρέπει για να καταπραΰνει τις κοκκινίλες και το «τράβηγμα» που νιώθετε. Βάλτε σε ένα μπολ τη βρόμη, ανακατέψτε τη με μία κουταλιά μέλι και αφήστε το μείγμα στο πρόσωπό σας για 10′. Επειτα ξεπλύνετε, σκουπίστε απαλά την επιδερμίδα σας και ενυδατώστε τη με ένα θρεπτικό σέρουμ.

Φτιάξτε ένα μέικ απ με το κονσίλερ και την ενυδατική σας 2′

Σας τελειώνει το μέικ απ σας; Δημιουργήστε το δικό σας αναμειγνύοντας ίση ποσότητα κονσίλερ και ενυδατικής κρέμας. Η σύστασή του θα απλωθεί ομοιόμορφα στην επιδερμίδα και θα χαρίσει φυσική κάλυψη.

Τονώστε και συσφίξτε τους πόρους σας με το χρησιμοποιημένο φακελάκι πράσινου τσαγιού 1′

Το πρωί λοιπόν, αφού πάρετε το τσάι σας, καθαρίστε το πρόσωπό σας και κάντε του απαλό μασάζ με το χρησιμοποιημένο σακουλάκι. Εκτός του ότι είναι ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό ρόφημα, αποτελεί και ένα απλό αλλά αποτελεσματικό καλλυντικό, με αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Είναι ιδανικό για κάθε τύπο επιδερμίδας, ιδίως για την ευαίσθητη ή με τάση ακμής.

Κάντε την πιο γρήγορη αποτρίχωση χρησιμοποιώντας λάδι 4′

Αφού τελειώσετε το ντους, απλώστε λάδι σώματος στα πόδια σας. Αυτό θα ενυδατώσει την περιοχή, μαλακώνοντας τις τρίχες, και θα προετοιμάσει το δέρμα για το τέλειο ξύρισμα.

Διορθώστε τα ατίθασα φρύδια με λιπ μπαλμ και οδοντόβουρτσα 1′

Απλώστε αρκετό λιπ μπαλμ στα φρύδια σας και χτενίστε τα με μια καθαρή οδοντόβουρτσα κάνοντας ανοδικές κινήσεις.

Εφαρμόστε μπέιμπι όιλ στα ζυγωματικά ως highlighter 1′

Αποκτήστε πανεύκολα το φρέσκο, λαμπερό πρόσωπο των σούπερ μοντέλων με το πολυχρηστικό καλλυντικό που υπάρχει σε κάθε σπίτι: το μπέιμπι όιλ. Εκτός του ότι χαρίζει στιγμιαία λάμψη, δρα και αντιγηραντικά.

Καμουφλάρετε τα κουρασμένα μάτια 4′

Μήπως η έλλειψη ύπνου αφήνει τα αποτυπώματά της στο πρόσωπό σας; Μην ανησυχείτε. Με δυο κινήσεις μπορείτε εύκολα να τα καλύψετε και να κάνετε το βλέμμα σας να δείχνει φρέσκο και ξεκούραστο. Χρειάζεστε: μάσκαρα, κονσίλερ και μια μπεζ ιριδίζουσα σκιά. Η συγκεκριμένη απόχρωση θα κάνει τις βλεφαρίδες να φαίνονται πιο έντονες και θα «ανοίξει» το βλέμμα.

Κάντε ένα γρήγορο χτένισμα 1′

Κάντε μια απλή κοτσίδα στο πλάι, που είναι το ιδανικό μοντέρνο λουκ για να δείχνετε περιποιημένη κάθε στιγμή της ημέρας. Για πιο ιδιαίτερο στυλ προσθέστε μια στέκα ή ένα μαντίλι στα μαλλιά.