Γαργαλιάνος: Aν τηρήσουμε τα μέτρα, τα σχολεία θα ανοίξουν 8 Ιανουαρίου

Σε σταυρόλεξο για γερούς λύτες εξελίσσεται το άνοιγμα για τα σχολεία, με την πιθανότητα για άνοιγμα στις 8 Ιανουαρίου να απομακρύνεται ακόμα περισσότερο, σύμφωνα με τους ειδικούς.
23 Δεκεμβρίου 2020 | 11:53

Σε σταυρόλεξο για γερούς λύτες εξελίσσεται το άνοιγμα για τα σχολεία, με την πιθανότητα για άνοιγμα στις 8 Ιανουαρίου να απομακρύνεται ακόμα περισσότερο, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας που εξακολουθεί να «χτυπά» σκληρά τη χώρα, η ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων με τις γιορτές και το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού ανησυχούν ιδιαίτερα τους επιστήμονες, μετατοπίζοντας κατά πάσα πιθανότητα το άνοιγμα των σχολείων αμέσως μετά τα Θεοφάνεια.

Πάντως, όπως ανέφερε και η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, ακόμα δεν υπάρχει οριστική απόφαση, καθώς η συζήτηση για το άνοιγμα των σχολείων θα λάβει χώρα λίγο πριν τις  8 Ιανουαρίου. Η κ. Ζαχαράκη επανέλαβε την επιθυμία της κυβέρνησης που είναι η επιστροφή στις τάξεις.

Σαρηγιάννης: Μετά τις 20 Ιανουαρίου να ανοίξουν τα σχολεία

Τη σημασία που έχει να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις 20 Ιανουαρίου και όχι στις 8 του μήνα όπως έχει προγραμματιστεί εξήγησε ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, εάν τα σχολεία ανοίξουν στις 8 Γενάρη, τα ημερήσια κρούσματα κοροναϊού στο τέλος Μαρτίου θα είναι 900.

Αντιθέτως, εάν τα σχολεία ανοίξουν μετά τις 20 Γενάρη, όπως ο ίδιος προτείνει, τα ημερήσια κρούσματα στα τέλη Μαρτίου θα είναι περί τα 600.

«Έτσι θα υπάρξει συνολικότερη αποσυμπίεση του ΕΣΥ και θα χρησιμοποιήσουμε πιο θετικά την στρατηγική του εμβολιασμού» εξήγησε.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, η διασπορά στα σχολεία σχετίζεται με τη κινητικότητα των γονέων αλλά και τις δραστηριότητες γύρω από το σχολείο.

Γαργαλιάνος: Aν τηρήσουμε τα μέτρα, τα σχολεία θα ανοίξουν 8 Ιανουαρίου

Την ανάγκη να κάνουμε λίγη υπομονή παραπάνω για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και Μέλος Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος.

Ο καθηγητής τόνισε στον ΑΝΤ1 πως «αν τηρήσουμε τα μέτρα, τα σχολεία θα ανοίξουν 8 Ιανουαρίου»

Ερωτηθείς για το αν το νέο στέλεχος του κορωνοϊού είναι πιο μεταδοτικό, είπε πως, «δεν υπάρχουν δεδομένα ότι τα παιδιά μολύνονται πιο εύκολα, αλλά εικασίες».

Πρόσφατα Άρθρα
Θέμα ημερών οι αποφάσεις για την απαγόρευση της πρόσβασης στα social media για ανηλίκους 20 Μαρτίου 2026, 11:03
Απαγόρευση καπνού και αλκοόλ σε ανηλίκους: 3 εφαρμογές για την προστασία των παιδιών 19 Μαρτίου 2026, 09:46
Κρήτη: Σοκάρει το κατηγορητήριο για τον θάνατο του μικρού Άγγελου 18 Μαρτίου 2026, 11:56
Παιδική θνησιμότητα: 9 παιδιά πεθαίνουν κάθε λεπτό 18 Μαρτίου 2026, 10:54
Επίδομα μητρότητας: Οι σημαντικότερες αλλαγές 18 Μαρτίου 2026, 10:44
Καιρός: Ραγδαία αλλαγή με βροχές και καταιγίδες 18 Μαρτίου 2026, 09:38
Μπεν Νίνταμ: Εξελίξεις στην εξαφάνιση – Άνδρας ισχυρίζεται ότι είναι το χαμένο παιδί 17 Μαρτίου 2026, 10:01
Παιδική παχυσαρκία υπό το πρίσμα του γονεϊκού στρες 16 Μαρτίου 2026, 17:51
Ηράκλειο: Πρώτες πληροφορίες για τον θάνατο του βρέφους που βρέθηκε στην κούνια 15 Μαρτίου 2026, 11:54
Τι συμβαίνει με την πικροδάφνη στις αυλές των σχολείων; 15 Μαρτίου 2026, 11:50
Καιρός: Παραμένει ανοιξιάτικος – Πού θα σημειωθούν βροχές 15 Μαρτίου 2026, 09:19
Η ιλαρά εξακολουθεί να απειλεί – Σύσταση εμβολιασμού από τον ΕΟΔΥ 14 Μαρτίου 2026, 14:53
Καιρός: Ανοιξιάτικος το Σάββατο – Έρχονται καταιγίδες από τις αρχές της εβδομάδας 14 Μαρτίου 2026, 09:15
Οι έφηβοι στην Αυστραλία παρακάμπτουν την απαγόρευση των social media 13 Μαρτίου 2026, 18:30
Θα βρέξει σήμερα; Ο καιρός ανά περιοχή 9 Μαρτίου 2026, 08:23
imommy.gr © 2026 - All Rights Reserved
Exit mobile version