Τα φετινά Χριστούγεννα είναι αναμφίβολα διαφορετικά από κάθε άλλη χρονιά. Η πανδημία του κοροναϊού μάς κρατάει κλεισμένους στα σπίτια μας και οι καθιερωμένες εορταστικές έξοδοι μοιάζουν μακρινή ανάμνηση. Ωστόσο, το γεγονός ότι θα περάσουμε τα Χριστούγεννα με τον κλειστό οικογενειακό μας κύκλο δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε να είμαστε λαμπερές. Και επειδή οι περισσότερες μαμάδες δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφιερώσουμε ατελείωτο χρόνο στην προετοιμασία μας για το ρεβεγιόν, βρήκαμε μερικά χρήσιμα tips για να ετοιμαστούμε γρήγορα και να δείξουμε περιποιημένες.

*Πρόσωπο

 

Το πρώτο βήμα είναι η απολέπιση, η οποία θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που κάνουν την επιδερμίδα μας θαμπή. Προτιμάμε μια απολεπιστική κρέμα προσώπου με μικρούς κόκκους, που δεν ερεθίζουν το δέρμα.

Αν δεν έχουμε απολεπιστική κρέμα, μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε μία μόνες μας. Θα χρειαστούμε 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, 1 κουταλιά της σούπας βρώμη και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Αναμειγνύουμε τα υλικά σε ένα μπολ και απλώνουμε το μείγμα στο πρόσωπό μας με κυκλικές κινήσεις. Το αφήνουμε για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένουμε με νερό.

Μετά τον καθαρισμό προσώπου εφαρμόζουμε την ενυδατική κρέμα μας.

-Μακιγιάζ

  • Απλώνουμε μέικ απ ή μία bb κρέμα που εφαρμόζεται ευκολότερα, έτσι ώστε να χαρίσουμε ομοιομορφία στο πρόσωπό μας.
  • Απλώνουμε κονσίλερ στην περιοχή κάτω από τα μάτια.
  • Τονίζουμε ελαφρώς τα φρύδια μας με ένα μολύβι φρυδιών.
  • Εφαρμόζουμε στο καπάκι των ματιών μας μία λαμπερή σκιά σε μεταλλιζέ απόχρωση και περνάμε τις βλεφαρίδες μας αρκετές στρώσεις μαύρη μάσκαρα.
  • Απλώνουμε ρουζ στα ζυγωματικά και τα μήλα μας και χαρίζουμε λάμψη στο πρόσωπό μας εφαρμόζοντας highlighter στα ζυγωματικά, το κόκαλο της μύτης και το μέτωπο. Αν δεν έχουμε highlighter, χρησιμοποιούμε μια λευκή ή μπεζ σκιά και θα πετύχουμε εξίσου καλό αποτέλεσμα.
  • Σχεδιάζουμε με ένα μολύβι χειλιών το περίγραμμα των χειλιών μας και εφαρμόζουμε το αγαπημένο μας κραγιόν.

*Μαλλιά

 

Για να περιποιηθούμε τα ξηρά και άτονα μαλλιά, θα πρέπει να εφαρμόσουμε μια μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης. Μόλις απλώσουμε τη μάσκα, τυλίγουμε τα μαλλιά μας με μια ζεστή πετσέτα. Η θερμότητα θα ανοίξει τα λέπια της τρίχας και θα απορροφηθεί καλύτερα το προϊόν.

Όσον αφορά στο χτένισμα, οι γιορτές είναι μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσουμε ένα εντυπωσιακό χτένισμα που δεν συνηθίζουμε να κάνουμε. Μια υπέροχη ιδέα είναι ο σινιόν κότσος, ο οποίος γίνεται μέσα σε 5’. Αν δεν έχουμε ειδικό μπομπάρι, χρησιμοποιούμε μια κάλτσα. Θα προσθέσει στον κότσο μας τον όγκο που χρειάζεται!

*Νύχια

 

Αν δεν έχουμε προλάβει να κάνουμε μανικιούρ, απλώνουμε λίγη κρέμα στα χέρια μας κάνοντας μασάζ σε νύχια και πετσάκια. Αν το μανικιούρ μας έχει φθαρεί, διορθώνουμε τις μικροατέλειες.