Υλικά για 12 σουβλάκια

500 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς το δέρμα
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
12 ξυλάκια για σουβλάκι

Για τη μαρινάδα

2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμό από 1 ½ πορτοκάλι
Χυμό από ½ λεμόνι

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Βάζετε μέσα τους κύβους σολομού και τους αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα.
2. Κόβετε τις πιπεριές σε τετραγωνάκια και τις περνάτε μαζί με τα κυβάκια σολομού εναλλάξ από τα ξύλινα καλαμάκια τα οποία έχετε πριν μουσκέψει στο νερό για 20 λεπτά.
3. Ψήνετε τα σουβλάκια στη σχάρα ή στον φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
4. Σε περίπτωση που τα ψήσετε στον φούρνο, στρώστε στο ταψί λαδόχαρτο και φροντίστε κατά τη διάρκεια του ψησίματος να ραντίζετε τα σουβλάκια με τη μαρινάδα.