Η πανδημία του κοροναϊού άλλαξε ριζικά την καθημερινότητά μας και μας γέμισε με στρες και μια αίσθηση ανασφάλειας.

Επομένως, ειδικά αυτήν την περίοδο είναι σημαντικό να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να φτιάξουμε τη διάθεσή μας.

Δεδομένου ότι πλέον περνάμε τις ημέρες μας στο σπίτι, η καραντίνα μπορεί να λειτουργήσει ως μια καλή ευκαιρία να απολαύσουμε τη skincare ρουτίνα μας.

Άλλωστε, μερικές απλές κινήσεις είναι αρκετές για να μας κάνουν να νιώσουμε και να δείξουμε πιο όμορφες.

Κάνουμε ένα χαλαρωτικό μπάνιο

Τι καλύτερο μετά από μια κουραστική ημέρα τηλεργασίας από το να γεμίσουμε την μπανιέρα με ζεστό νερό και άλατα και να χαλαρώσουμε; Ανάβουμε ένα αρωματικό κερί, βάζουμε την αγαπημένη μας μουσική να παίζει, παίρνουμε μαζί μας το βιβλίο μας και επιτρέπουμε στον εαυτό μας να ξεχάσει για λίγο κάθε αρνητική σκέψη.

Tip: Για έξτρα ενυδάτωση, μία φορά την εβδομάδα μπορούμε να γεμίζουμε την μπανιέρα μας με πλήρες γάλα και ελαιόλαδο και να μουλιάζουμε εκεί για 10-15 λεπτά.

Χαλαρώνουμε με τη βοήθεια του μασάζ

Χρησιμοποιούμε ένα λάδι σώματος ή μια κρέμα για να κάνουμε μασάζ σε όλο μας το σώμα. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα χαλαρώσουμε, αλλά θα φροντίσουμε και το δέρμα μας.

Tip: Eφαρμόζουμε το ενυδατικό προϊόν όσο ακόμη η επιδερμίδα μας είναι νωπή από το μπάνιο.

Βάζουμε τη μάσκα μας

Στην προκειμένη περίπτωση δεν εννοούμε την προστατευτική μάσκα που περιορίζει τη μετάδοση του κοροναϊού, αλλά τη μάσκα ομορφιάς. Μάλιστα, ακόμη κι αν δεν έχουμε κάποια ενυδατική μάσκα στο σπίτι, μπορούμε εύκολα και γρήγορα να φτιάξουμε τη δική μας με υλικά που ήδη έχουμε.

Θα χρειαστούμε 1 φακελάκι χαμομήλι, 1 κουταλιά της σούπας βρώμη, 2 κουταλιές της σούπας μέλι και 2-3 σταγόνες αμυγδαλέλαιο. Αφού αδειάσουμε το περιεχόμενο από το φακελάκι σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μέλι, τη βρώμη και το αμυγδαλέλαιο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Απλώνουμε τη μάσκα στο πρόσωπό μας με κυκλικές κινήσεις, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και την αφήνουμε να δράσει για 20′. Στη συνέχεια, ξεπλένουμε το πρόσωπό μας με κρύο νερό, το σκουπίζουμε ταμποναριστά με μια καθαρή πετσέτα και απλώνουμε ενυδατική κρέμα.

Tip: Εφαρμόζουμε τη μάσκα μετά το μπάνιο και την απολέπιση, έτσι ώστε να εισχωρήσει βαθύτερα.

Τακτοποιούμε τα καλλυντικά μας

Ποιος ο λόγος να κρατάμε στο νεσεσέρ μας καλλυντικά και προϊόντα μακιγιάζ που δεν χρησιμοποιούμε; Συγκεντρώνουμε όλα τα προϊόντα ομορφιάς που έχουμε και τα χωρίζουμε σε αυτά που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση, σε εκείνα που χρησιμοποιούμε λιγότερο συχνά και σε εκείνα που απλώς πιάνουν χώρο στο ντουλάπι μας. Σε περίπτωση που κάποια από αυτά έχουν χαλάσει, τα πετάμε και αν κάποια απλώς δεν μας ταιριάζουν, τα δίνουμε σε μια φίλη μας.