Ο Άγιος Βασίλης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των ημερών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και κάθε χρόνο τα περισσότερα παιδιά ανυπομονούν για τον ερχομό του. Για ορισμένα όμως παιδιά, ειδικά νηπιακής ηλικίας, αυτό δεν ισχύει, μιας και.. προσπαθούν να τον αποφύγουν σε κάθε ευκαιρία.

Πώς θα σταματήσει να φοβάται τον Άγιο Βασίλη;

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορείτε να δοκιμάσετε για να βοηθήσετε τα παιδιά να ξεπεράσουν τον φόβο τους. Μερικοί από αυτούς, περιλαμβάνουν:

*Βοηθήστε το να εξοικειωθεί

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι μαμάδες και οι μπαμπάδες για να βοηθήσουν τα μικρά τους να ξεπεράσουν τον φόβο προς τον Άγιο Βασίλη. Ένας από αυτούς θα ήταν να πλησιάσουν μαζί με το παιδί τον Άγιο Βασίλη ή ακόμα και να κάτσουν μαζί του.

Έτσι το παιδί θα νιώσει άνετα και θα καταλάβει ότι δεν υπάρχει κάτι για να το φοβίσει. Επίσης, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να κρατήσετε αυτό το στιγμιότυπο και να το βλέπετε στα μετέπειτα χρόνια.

*Μην το τιμωρήσετε

Μερικές φορές μπορεί να είναι εύκολο για την μαμά ή τον μπαμπά να απογοητευτεί από τον παράλογο φόβο του παιδιού, είναι όμως σημαντικό να μην χάσετε την υπομονή σας μαζί του.

Αντ’αυτού δοκιμάστε να το ρωτήσετε για ποιο λόγο φοβάται και προσπαθήστε να του εξηγήσετε περί τίνος πρόκειται, προκειμένου να νιώσει ασφάλεια. Επίσης είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το παιδί πιθανότατα να θεωρεί τον Άγιο Βασίλη ξένο και για αυτό να έχει την τάση να απομακρύνεται.

*Δείξτε κατανόηση

Θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένα παιδί δεν θέλει να δει τον Άγιο Βασίλη και δεν έχουν όλοι να κάνουν με το γεγονός ότι είναι ξένος.

Όπως και να έχει είναι σημαντικό να συζητήσετε μαζί του, καθώς έτσι του δείχνετε έμπρακτα κατανόηση, δίνοντας του την ευκαιρία να ανοιχθεί και να νιώσει άνετα να εκφράσει τους φόβους ή την ανησυχία του.