Εάν αισθάνεστε ότι δεν προλαβαίνετε να διεκπαιρεώσετε όλες σας τις υποχρεώσεις, ίσως θα πρέπει να «φρεσκάρετε» τις σημειώσεις σας στην διαχείριση του χρόνου, καθώς θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε τον έλεγχο των ημερών σας.

Η διαχείριση χρόνου περιλαμβάνει..

Είτε πρόκειται για τη δουλειά σας είτε για τον τρόπο ζωής σας στο σύνολό σας, μαθαίνοντας να διαχειρίζεστε το χρόνο σας αποτελεσαματικά, όχι μόνο θα ολοκληρώνετε on time όλα όσα έχετε να κάνετε αλλά θα καταφέρετε να είστε πιο χαλαροί, συγκεντρωμένοι και υπό έλεγχο.

*Στόχοι και προτεραιότητες

Είναι σημαντικό να θέσετε προτεραιότητες ανάλογα με τις προσωπικές σας δεσμεύσεις και όλα όσα θέλετε να πετύχετε τόσο στην επαγγελματική σας καριέρα όσο και στην προσωπική σας ζωή.  Αυτή είναι η κατευθυντήρια αρχή για το πώς ξοδεύετε το χρόνο σας και πώς θα πρέπει να τον διαχειρίζεστε.

*Μην θυσιάζετε τον ύπνο σας

Η επιστροφή στην γρήγορη καθημερινότητα δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να θυσιάζετε τον ύπνο σας, καθώς έχει σημαντικό αντίκτυπο στην διάθεση και τα επίπεδα της ενέργειάς σας. Όσο κοιμάστε, το σώμα σας εκτελεί πολλές λειτουργίες.

Κατά την διάρκεια του ύπνου, το σώμα επαναφέρει τους μυς που έχουν φθαρεί κατά την διάρκεια της ημέρας και «καθαρίζει» τα απόβλητα που μπορεί να παραχθούν στην εγκεφαλική περιοχή. Αυτές είναι οι ζωτικές διαδικασίες που διατηρούν την εύρυθμη λειτουργία του σώματος και του μυαλού.

*Μην υπερεκτιμάτε τις διάθεσιμες ώρες

Μια παγίδα που δεν κατορθώνουν πολλοί να αποφύγουν αφορά την διαχείριση του χρόνου, καθώς δεν γνωρίζουν που ξοδεύουν τον χρόνο τους ή υπερεκτιμούν το χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους και υποτιμούν το χρόνο που χρειάζεται κάθε δραστηριότητα για να ολοκληρωθεί.

Για αυτό είναι σημαντικό να μην υποτιμάτε αλλά και να μην υπερβάλλετε αναφορικά με τον χρόνο που θα χρειαστείτε. Είναι σημαντικό να ορίσετε το πρόγραμμά σας από νωρίς, ξεκινώντας όλα όσα έχετε να κάνετε αρκετές ημέρες νωρίτερα αν έχετε αυτήν την ευκαιρία.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να «προλάβετε» τις υποχρεώσεις, ώστε να μην συσσωρευτούν ξαφνικά και τελικά αναγκαστείτε να πιεστείτε ή και να χάσετε τον ύπνο σας.

Ταυτόχρονα, θα ήταν καλό να θυμάστε ότι αν οι υποχρεώσεις σας είναι πάρα πολλές, ακόμα και με ένα πολύ καλά οργανωμένο πλάνο μπορεί να χρειαστείτε παραπάνω χρόνο για να τις υλοποιήσετε. Σε αυτήν την περίπτωση θα ήταν καλό να ενημερώσετε εξαρχής για τυχόν αργοπορίες ώστε να παραμένετε εντός πλαισίου.