Δεν χρειάζεται να μετατρέψετε το δωμάτιο του μωρού σας σε μια τάξη, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να προσθέσετε που θα βοηθήσουν το μωρό σας να μάθει πώς είναι να εναρμονίζεται μαζί με το σύνολο.

Δωμάτιο με..

Ο στόχος είναι να εισαγάγουμε με ασφάλεια νέες ιδέες, χωρίς να κάνουμε το παιδί να νιώσει πίεση ή άγχος. Αυτό που θέλετε είναι το παιδί να μαθαίνει σταδιακά και ομαλά, χωρίς να βιάζεται και κυρίως διασκεδάζοντας. Μερικά από αυτά που θα θέλατε να προσθέσετε στο δωμάτιο περιλαμβάνουν:

*Πάγκος δραστηριότητας

Ένας από τους τρόπους για να προετοιμάσετε το μωρό σας για προσχολική ηλικία είναι να ενθαρρύνετε την ανεξαρτησία και τις αυτόνομες εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Είναι σημαντικό το μωρό σας να είναι άνετο με μαγνήτες, γράμματα και αριθμούς.

Είναι επίσης σημαντικό για το παιδί να μάθει το αυτόνομο παιχνίδι, δηλαδή να παίζει μόνο του.

*Κιβώτια για τα παιχνίδια

α κιβώτια παιχνιδιών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε το παιδί σας να μάθει πώς να οργανώνει και να μαζεύει το χώρο του, καθώς και πόσο σημαντικό είναι να το διατηρεί οργανωμένο. Ενθαρρύνοντας τα παιδιά να μαζεύουν τον χώρο τους, τους μαθαίνετε την πολύτιμη δεξιότητα της οργάνωσης, προωθώντας την αυτονομία τους.

Δοκιμάστε να επιλέξετε κιβώτια με διαφορετικό χρώμα για τα διαφορετικά του παιχνίδια.

*Εργαλεία χειροτεχνίας

Οι ξυλομπογιές, οι μαρκαδόροι και κάθε είδους «εργαλείο» χειροτεχνίας δεν θα πρέπει να λείπει από το δωμάτιό του, καθώς έτσι δεν ενισχύεται απλώς το αυτόνομο παιχνίδι αλλά και την δημιουργικότητά του.

Η ζωηγραφική είναι κομβικής σημασίας όχι μόνο για την έκφρασή του αλλά γιατί μαθαίνει πώς να συντονίζει τις κινήσεις του για να σχηματίσει τις πινελιές του, πράγμα που θα χρειαστεί μεγαλώνοντα για την γραφή.