Πιθανότατα έχετε ακούσει τη «θεωρία» ότι όπως σε βρίσκει η πρώτη ημέρα του χρόνου, κάπως έτσι κυλάει και η υπόλοιπη χρονιά. Μπορεί αυτή η αντίληψη να μην αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, όλες οι γυναίκες, όμως, θέλουμε να λάμπουμε τις ημέρες των γιορτών, ακόμη και φέτος που τις περνάμε σε στενό οικογενειακό κύκλο. Ορίστε λοιπόν όσα μπορείτε να κάνετε για να δείξετε λαμπερή.

Λάμψη εκ των έσω

Όταν ξυπνήσετε, πιείτε τον χυμό από μισό λεμόνι σε  ένα ποτήρι χλιαρό νερό. Το λεμόνι είναι αντιβακτηριδιακό, πλούσιο σε αντιγηραντική βιταμίνη C. Η διαδικασία ενεργοποιεί τη λέμφο, καταπολεμά την κατακράτηση υγρών και απομακρύνει και τις τοξίνες. Η αποτοξίνωση του οργανισμού είναι το κυριότερο βήμα για ένα λαμπερό, νεανικό δέρμα.

Κατά τη διάρκεια της μέρας φροντίστε να πιείτε τουλάχιστον 2-3 λίτρα νερού. Προαιρετικά προσθέστε σε αυτό ροδέλες αγγουριού που είναι επίσης αποτοξινωτικό και προσφέρει γεύση φρεσκάδας στο νερό σας.

Η περιποίηση που χαρίζει λάμψη

  • Καθαρίστε σχολαστικά το πρόσωπο και τον λαιμό σας.
  • Κάντε απολέπιση με ένα σκραμπ που περιέχει φυσικούς κόκκους.
  • Ξεπλύνετε καλά και εφαρμόστε μία μάσκα για βαθύ καθαρισμό με ενεργό άνθρακα ή άργιλο.
  • Αφαιρέστε τη με ένα πετσετάκι και ζεστό νερό.
  • Ξεπλύνετε την πετσέτα από τα υπολείμματα της μάσκας. Βουτήξτε τη σε ζεστό νερό, στίψτε τη καλά και τοποθετήστε τη στο πρόσωπο πιέζοντάς την ελαφρώς. Η ζεστή πετσέτα πάνω στο πρόσωπο θα σας χαλαρώσει, θα ηρεμήσει την έκφρασή σας και θα ανοίξει τους πόρους . Επαναλαμβάνετε 2-3 φορές.
  • Ψεκάστε με ένα σπρέι ιαματικού νερού ή ένα ενυδατικό face mist. Ταμπονάρετε την επιδερμίδα με ένα χαρτομάντηλο. Έτσι απομακρύνετε τα άλατα και το χλώριο που περιέχει το νερό της βρύσης και δυναμώνετε την άμυνα του δέρματος.
  • Τώρα η επιδερμίδα σας είναι έτοιμη να υποδεχτεί τις πολύτιμες ουσίες που θα της προσφέρετε. Εφαρμόστε στα μάτια eye patches που αναδομούν και φωτίζουν την περιοχή. Από πάνω τοποθετήστε μία υφασμάτινη μάσκα ενυδάτωσης και αντιγηραντικής δράσης.  Αφήστε τα να δράσουν όση ώρα λένε οι οδηγίες τους.

Ιδέες για λαμπερό μακιγιάζ: