Για να πετύχεις το smokey eye αφού απλώσεις την σκιά, πάρε μια μπατονέτα για να καθαρίσεις τις περιοχές που πρέπει στο κινητό βλέφαρο και να δημιουργήσεις αυτή την αίσθηση του κενού.

Classic smokey

Χρησιμοποίησε μια μαύρη και μια ασημένια σκιά και άπλωσέ τις περιμετρικά του ματιού (την ασημένια προς την εσωτερική γωνιά). Εδώ πολύ μεγάλη σημασία έχει το σβήσιμο οπότε αφού κάνεις την διαδικασία πάρε ένα πινέλο blending και με κυκλικές κινήσεις σβήσε τη μια σκιά μέσα στην άλλη έτσι ώστε να μην φαίνεται πού σταματά το ένα χρώμα και πού ξεκινάει το άλλο.

Undereye makeup

Χρησιμοποίησε μια χρυσή σκιά στο κινητό βλέφαρο και δώσε έμφαση στην ρίζα του κάτω βλεφάρου για να κάνεις το smokey eye σου σβήνοντας πολύ καλά. Ενίσχυσε με γενναίες στρώσεις μάσκαρα, highlighter ψηλά στα ζυγωματικά και είσαι έτοιμη να εντυπωσιάσεις στο γιορτινό τραπέζι και όχι μόνο!

Minimal smokey

Αν σου αρέσει η ένταση που δημιουργεί στο βλέμμα σου το smokey αλλά δεν θέλεις να κάνεις υπερβολές, μπορείς να το υιοθετήσεις σε πιο μικρές δόσεις όπως έκανε εδώ η Joan Smalls.

Χρησιμοποίησε μια μαύρη σκιά για τις εξωτερικές γωνίες την οποία θα απλώσεις με «τραβηγμένη» διάθεση προς τα έξω και αφού ολοκληρώσεις με τη σκιά πρόσθεσε και την τελική πινελιά που δεν είναι άλλη από το eyeliner.

Charcoal smokey

Τίποτα δεν μπορεί να αναδείξει το βλέμμα σου από ένα smokey eyes και ειδικά αν έχεις τα μάτια της Adriana Lima. Για να κάνεις το look διαφορετικό ή πιο ήπιο μπορείς να κάνεις το smokey σου με μια ανθρακί αντί για μαύρη σκιά και να επιμένεις στην ρίζα του κάτω βλεφάρου με ένα μαύρο μαλακό μολύβι το οποίο θα σβήσεις αρκετά.

Φώτο