Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να καλωσορίζετε στον κόσμο το νέο μέλος της οικογένειας, το πρώτο σας παιδάκι.

Πολλά ακούγονται, έπειτα, αναφορικά με το πότε είναι η κατάλληλη χρονική περίοδος για να σκεφθείτε το ενδεχόμενο ενός δεύτερου παιδιού. Ωστόσο, είναι πολλά αυτά που μπορούν να επηρεάσουν την απόφασή σας, όπως οι σωματικές ή ψυχικές αντοχές σας, η οικονομική σας κατάσταση και το γεγονός αν οι ίδιοι, φυσικά, το επιθυμείτε.

Αδέρφια ηλικιακά κοντά..

Είτε επιλέξετε να περιμένετε πριν το επόμενο παιδάκι είτε προχωρήσετε άμεσα, υπάρχουν ορισμένα πλεονεκτήματα όταν τα αδέρφια είναι ηλικιακά κοντά. Τα κυριότερα, περιλαμβάνουν:

*Ξεμπερδεύετε πιο γρήγορα με τα αντικείμενα που σχετίζονται αποκλειστικά και μόνο με το βρέφος και έχετε την ευκαιρία να δείτε τα μωρά σας να μεγαλώνουν παράλληλα, μαθαίνοντας το ένα από το άλλο.

*Τα παιδιά είναι αρκετά κοντά στην ηλικία κι έτσι μπορούν να παίξουν μαζί και να διασκεδάσουν σε κοινές δραστηριότητες. Μεεγαλώνοντας θα μάθουν να συμπεριφέρονται σωστά και να εμπισττεύονται το ένα το άλλο, θέτοντας στέρεες βάσεις για την δημιουργία μιας φιλίας.

*Όντας ηλικιακά κοντά πιθανότατα θα μεγαλώσουν στην ίδια παρέα κι έτσι θα έχουν πάντα ένα φίλο, που σίγουρα θα μπορούν να εμπιστευθούν. Θα έχουν πάντα κάποιο φίλο για να κάνουν παρέα, να εμπιστεύονται και να συμβουλεύονται.

*Μπορούν να μοιραστούν το ίδιο δωμάτιο και άλλους κοινούς χώρους, όπως το γραφείο, που μπορούν να διαβάζουν μαζί και το ένα να βοηθά το άλλο.

*Η ψυχολογική πίεση και το χάος που επικρατεί από την ακαταστασία διαρκεί λιγότερο, αν και είναι εντονότερη. Ωστόσο θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε και στα δύο παιδιά όλα όσα έχουν να κάνουν με την οργάνωση και την αποθήκευση.

*Ωστόσο, ορισμένα πράγματα που μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν, μπορεί να περιλαμβάνουν την ακαταστασία, μιας και τα νήπια φαίνεται να την «λατρεύουν».

*Μπορεί να αισθανθείτε ότι το σώμα σας δεν έχει ανακάμψει από τις εγκυμοσύνες, ιδιαίτερα αν δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την τελευταία εγκυμοσύνη.