Η πανδημία του κοροναϊού άλλαξε ριζικά την καθημερινότητά μας και μαζί και εκείνη των παιδιών. Μετά από πολλούς μήνες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, όπου πλέον τα παιδιά δεν πάνε στο σχολείο, πιθανότατα να αισθάνεται εξαντλημένο. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι για να το παρακινήσει να συνεχίσει την προσπάθειά του αμείωτα. Αυτοί, περιλαμβάνουν:

*Εάν δεν θέλει να συμμετάσχει..

Υπάρχει πάντα ένας σημαντικός λόγος πίσω από τις ενέργειές του παιδιού και εσείς θα πρέπει να τον ανακαλύψετε. Μείνετε μακριά από γενικές ερωτήσεις όπως, «πώς είναι το σχολείο». Αντ ‘αυτού, βρείτε μια ήσυχη στιγμή και ρωτήστε: «Το σχολείο είναι διαφορετικό τώρα. Ποια είναι καλά πράγματα για αυτό; Τι δεν είναι τόσο καλό;». Έτσι θα ανταποκριθεί καλύτερα.

*Εάν δεν θέλει την βοήθειά σας..

Το παιδί μπορεί να θεωρήσει τις καλές σας προσπάθειες ως τάση ανάληψης του ελέγχου. Για να αποφύγετε έναν διαρκή «αγώνα δύναμης», δοκιμάστε να καθοδηγήσετε το παιδί σας με ερωτήσεις, που θα βασίζονται στην.. περιέργειά σας.

Εάν μπορείτε να καταλάβετε γιατί το παιδί σας είναι απογοητευμένο ή μπερδεμένο από το μάθημα ή τις εργασίες, στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον καθηγητή για να βρείτε μια στρατηγική για να το επαναφέρετε στο προσκήνιο.

*Εάν δεν έχει όρεξη..

Ρωτήστε το παιδί πως αισθάνεται σε ένα ευχάριστο κλίμα και επικυρώστε τα συναισθήματά του. Βοηθήστε το παιδί να καταλάβει ότι τα συναισθήματα είναι αληθινά αλλά όχι μόνιμα. Αν μιλάμε για αυτά και υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον, δεν θα είναι τόσο τρομακτικά.

Εάν το παιδί σας λέει ότι βαριέται, ενθαρρύνετέ το να σας περιγράψει όλα όσα αισθάνεστε με άλλες λέξεις για να κατναοήσετε περί τίνος πρόκειται.