«Παγώνει» η συζήτηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων για άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων

Δεν έχει προγραμματιστεί, μέχρι στιγμής, κάποια συζήτηση με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων σχετικά με το ενδεχόμενο άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως
13 Ιανουαρίου 2021 | 18:02

Δεν έχει προγραμματιστεί, μέχρι στιγμής, κάποια συζήτηση με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων σχετικά με το ενδεχόμενο άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες για επιστροφή των μεγαλύτερων μαθητών στα θρανία από την ερχόμενη Δευτέρα.

Η υπουργός μεταξύ άλλων έδειξε την ικανοποίησή της για την πλήρη εφαρμογή των μέτρων στη σχολική κοινότητα, ενώ σχετικά με τα τεστ που έχουν γίνει μέχρι στιγμής σε εκπαιδευτικούς τόνισε ότι τα μηνύματα είναι θετικά, καθώς «δεν υπάρχει σχεδόν κανένα κρούσμα».

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και χτες  η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, θέτοντας τους προβληματισμούς της σχετικά με το αν μπορεί να ανοίξει μόνο η Γ΄ λυκείου.

Συγκεκριμένα η υπουργός διευκρίνισε χτες  ότι υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες στο να λειτουργήσει μόνη της η Γ’ Λυκείου, καθώς – όπως είπε – οι εκπαιδευτικοί διδάσκουν και στην Α’ και στην Β’ Λυκείου.

«Σε κάθε περίπτωση θα συζητηθεί όπως κάνουμε για κάθε απόφαση που αφορά στην Παιδεία».

«Είμαστε έτοιμοι»

«Έτοιμοι είμαστε αλλά χρειάζονται κάποιες ημέρες για να αναλάβουν υπηρεσία οι εκπαιδευτικοί. Επιχειρησιακά είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν Γυμνάσια και Λύκεια, όταν μας το υποδείξει η επιτροπή» πρόσθεσε.

«Η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου θα γίνει εξ αποστάσεως στα Πανεπιστήμια, αναμένουμε να συζητηθεί με την επιτροπή το θέμα του πώς θα συνεχίσουμε για το εαρινό εξάμηνο» ανέφερε.

Εν αναμονή των αποφάσεων

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αναμένει πάντως τις εισηγήσεις από την Επιτροπή των ειδικών η οποία θα συνεδριάσει έτσι κι αλλιώς την Παρασκευή.

Η Επιτροπή θα σταθμίσει όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έχει διαφανεί σε μεγάλο βαθμό το «αποτύπωμα» της εορταστικής περιόδου στα ημερήσια κρούσματα.

Σε κάθε περίπτωση όλες οι πλευρές φαίνεται ότι προτάσσουν την επανεκκίνηση και των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου τα μαθήματα έχουν διακοπεί από τις 7 Νοεμβρίου.

Ειδικά για τους μαθητές της Γ΄ τάξης, οι οποίοι προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εν μέσω μίας δύσκολης χρονιάς, είναι ακόμη μεγαλύτερη η ανάγκη να επιστρέψουν στη δια ζώσης διδασκαλία.

Οι επικρατέστερες ημερομηνίες

Αν και οι ειδικοί κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους μέχρι την συνεδρίαση της Παρασκευής, φαίνεται πως εάν δεν αλλάξουν δραματικά τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πιθανό να εισηγηθούν να χτυπήσει και πάλι το κουδούνι για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις 18 ή 25 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, ακόμη παραμένει άγνωστο εάν οι ειδικοί θα δώσουν προτεραιότητα στη Γ΄ λυκείου ή θα εισηγηθούν το άνοιγμα όλων των τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πρόσφατα Άρθρα
Ελλάδα: Θα απαγορευτούν τα social media για παιδιά κάτω των 15; 3 Φεβρουαρίου 2026, 18:28
Eξαφάνιση 16χρονης από τη Νέα Σμύρνη: Συναγερμός από το «Χαμόγελο του Παιδιού» 3 Φεβρουαρίου 2026, 08:24
Επίδομα παιδιού: Μέσα στον Φεβρουάριο ανοίγει η πλατφόρμα 1 Φεβρουαρίου 2026, 13:10
Καιρός: Ισχυρές βροχές από το βράδυ στη χώρα 31 Ιανουαρίου 2026, 17:38
Λόρα: Βρίσκεται στη Γερμανία από την πρώτη ημέρα της εξαφάνισής της 30 Ιανουαρίου 2026, 16:59
Σχολεία: Δεν θα προσμετρώνται απουσίες από ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού – Τα δικαιολογητικά 29 Ιανουαρίου 2026, 12:45
Καλλιθέα: Τι συνέβη στο νεογέννητο κοριτσάκι προτού αφήσει την τελευταία του πνοή; 29 Ιανουαρίου 2026, 10:02
Καιρός: Η κακοκαιρία Kristin χτυπά με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι 29 Ιανουαρίου 2026, 08:29
Γρίπη: Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ 4χρονο αγοράκι έπειτα από επιπλοκές 28 Ιανουαρίου 2026, 16:11
Καιρός: Έρχονται δύο κύματα κακοκαιρίας και κόκκινος συναγερμός για την Κρήτη 27 Ιανουαρίου 2026, 08:55
SOS για τη γρίπη: Βαριά συμπτώματα, που «ξαναφουντώνουν» 26 Ιανουαρίου 2026, 13:11
Σέρρες: Σε διαθεσιμότητα η καθηγήτρια που φίμωσε τον μαθητή 26 Ιανουαρίου 2026, 08:42
Καιρός: Νέα επιδείνωση με καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες – Συναγερμός στην Αττική 26 Ιανουαρίου 2026, 08:16
Γρίπη: Περισσότερες από 130 νοσηλείες παιδιών τον Ιανουάριο 25 Ιανουαρίου 2026, 14:13
Καιρός: Βροχερό το σκηνικό την Κυριακή, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας 25 Ιανουαρίου 2026, 09:07
imommy.gr © 2026 - All Rights Reserved
Exit mobile version